Koor Karakter is op zoek naar een meisje van tussen de 8 en 13 jaar oud
Koor Karakter is op zoek naar een meisje van tussen de 8 en 13 jaar oud

Jong zangtalent gezocht voor productie 'Vluchtige Liefde'

Kunst en cultuur 502 keer gelezen

UDEN | Op initiatief van koor Karakter uit Uden werken momenteel vijf Udense koren aan het muziek project 'Vluchtige Liefde'. Het project is bedoeld als herdenking dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde.

De titel 'Vluchtige Liefde', refereert mede aan Vluchtoord Uden, waar onderdak werd geboden aan gevluchte Belgen. Uden is daardoor op veel, indrukwekkende manieren verbonden met die periode.

Talent gezocht
Het verhaal vertelt, veelal zingt, in de vorm van een groot aantal muziekstukken over de bevrijding, liefde, vluchtelingen en romantiek. In het programma komt een solostuk voor, waarvoor het koor op zoek is naar een meisje van ongeveer tussen de 8 en 13 jaar met zangtalent, dat een solo-optreden wil doen met het lied 'Luchtkasteel'. Dit liedje is een vertaling van het nummer 'Castle on a cloud' uit Les Miserables.

Koren
Gerda Klievink, een regisseur die met dit soort grote projecten ervaring heeft, is ingeschakeld om het script te schrijven en de regie te voeren. Naast koor Karakter doen er nog meer Udense koren mee, waaronder de koren Kadanz, Adaja, Sprightly en Deux Bornes. In totaal zullen er meer dan 100 koorzangers en -zangeressen op het podium staan.

Informatie
De voorstellingen vinden plaats op 4 en 6 mei 2018 te Uden. Geïnteresseerd in het solo-optreden? Opgeven voor een auditie kan via info@koorkarakter.nl. Meer informatie over het stuk vind je op www.koorkarakter.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant