Sander Egmond namens Blauw Geel'38/Jumbo aan de bal Foto's Gerard Beekmans
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo brengt te weinig in Rosmalen

Voetbal 780 keer gelezen

ROSMALEN – Qua voetbal deden de twee teams op de Groote Wielen niet zoveel voor elkaar onder. OJC Rosmalen scoorde en daar gaat het tenslotte om. Een verlaat kerstpresentje van verdediger Erik van Loon gaf Diego Meerveld de kans de scoren te openen. Na rust was het Wesley Meeuwsen die met een fraaie lob over Brahim Zaari tekende voor de 2-0 eindstand.

OJC Rosmalen had een pikstart in het duel met de bezoekers uit Veghel. Die fase die alleen een schot voorlangs van Jesse Dibbets opleverde bleef de score uit. Blauw Geel'38/Jumbo kreeg twee kansen. In de elfde minuut was het Joey Hellstern die op de doellijn de bal met de borst niet achter Keeper Bart Tinus kon werken. Drie minuten later brak Alexander Mols door en bracht de bal bij de vrijstaande Sander Egmond, maar ook dat leverde niets op. Scheidsrechter Van de Werff trok voor rust geel voor Desley Schilders die tegen Wesley Meeuwsen aanliep en wel erg graag ging liggen. Later overkwam Sten van Vessem hetzelfde. Hellstern was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar ook zijn inzet werd door Tinus tot corner verwerkt. Uit het niets kwam OJC Rosmalen plots op voorsprong. Een foutief ingeschatte terugkopbal van Erik van Loon bleef hangen waarna Diego Meerveld het kadootje resoluut uitpakte 1-0. Met nog een gele kaart voor Yoeri Vissers die de geblesseerde Serkan Ordu verving werd het rust.

Edwin Huibers voorbij aan Jelle Scholts

Genadeklap
In de tweede helft kwam na een kwartier spelen Tresor Shema voor Yoeri Vissers. Blauw Geel'38 kreeg gelijk een waarschuwing nadat Jelle Scholts van grote afstand op de paal ramde. De beste voor Blauw Geel'38 was er voor Hellstern die schuin solo op Bart Tinus mocht lopen. De Rosmalense doelmand klaarde, zei het met veel moeite, en voorkwam de gelijkmaker. Bij OJC Rosmalen had Rene Geerts inmiddels het veld verlaten voor Melvin van Gestel. De genadeklap voor Blauw Geel'38/Jumbo viel tien minuten voor tijd. Wesley Meeuwsen, eindelijk weer fit, stuurde Desley Schilders de verkeerde kant op en klopte Zaari met een fraaie lob. Meeuwsen: "Ik dacht hij gaat over, maar daalde op het juiste moment gelukkig." Bij Blauw Geel'38/Jumbo brak er wat en werd het uitspelen een formaliteit. Danny Verbakel was inmiddels ingevallen waardoor Tresor op rechts kwam te spelen .Veranderen deed het allemaal niet en om die reden bleven de punten op De Groote Wielen.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten van Vessem (81. Sjaak Egmond), Yoeri Vissers (61. Tresor Shema) Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (77. Danny Verbakel) Sander Egmond, Joey Hellstern, Alexander Mols.

Gesprek met trainer Niels van Casteren van Blauw Geel'38/Jumbo en Wesley Meeuwsen aanvoerder van OJC Rosmalen.