Sam Wassenberg (Foto: P. Kuijpers)
Sam Wassenberg (Foto: P. Kuijpers)

Sam Wassenberg: 'Voorbereiding op tweede seizoenshelft verre van ideaal'

Voetbal 2.617 keer gelezen

UDEN| Sam Wassenberg is al jarenlang de vaste nummer negen van UDI'19/CSU maar wordt nu geconfronteerd met toch weer iets nieuws. "Geen enkele oefenwedstrijd gepland ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft", verzucht hij, "Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt. Ongelooflijk dit. Schrijf dat maar gerust op." Toch zullen de Parkzichters er snel moeten staan want aanstaande zondag staat meteen een thuisduel tegen koploper O.S.S.'20 op de rol. Wassenberg: "Ik denk dat wij echt wel de underdog zijn. Ach, misschien is dat ook wel eens lekker."

De Udenaren zijn bezig aan een enorm kwakkelend seizoen. De term 'vallen en opstaan' krijgt bijkans een nieuwe dimensie. Wassenberg: "Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen maar ik ga niet met de vinger wijzen. Feit is dat we er niet zo goed voorstaan en dat we nog steeds niet iedereen fit hebben. Dat is jammer maar UDI'19 heeft al vaker vanuit kansloos ogende situaties laten zien te kunnen verrassen. Daar gaan we weer voor." Het is de vraag wie er zondag allemaal aan de start zullen staan want diverse spelers zijn 'onzeker'.  Zo staat er achter de naam Roald van Hout een vraagteken, hinkelde Sidney Gapko van de training en is ook Dick Smits verre van okselfris. Lars van Geelkerken en Marc Koot zullen zeker nog niet spelen hoewel eerstgenoemde wel weer de training voorzichtig hervat heeft en Koot wellicht binnenkort kan aansluiten bij de groepstraining. Ook doelman Coen van Boxtel is er nog niet bij. Al met al een verre van ideale situatie dus. Wassenberg: "Ik denk dat we het beste materiaal hebben om 4-3-3 te spelen met mij in de spits maar mede door al die blessures veranderen we vaak van tactiek. Niet ideaal dus. O.S.S.'20 is normaal altijd al een soort van angstgegner voor ons en dat wordt er zo natuurlijk niet beter op. Zij hebben denk ik al drie oefenwedstrijden gespeeld terwijl wij alleen een grote partij tegen UDI'19 2 konden doen. Ik zeg al: we zijn de underdog nu maar wie weet kunnen we verrassen. We hebben uiteindelijk altijd nog wel de kwaliteit om van iedereen in deze klasse te kunnen winnen." 

Veld goed
De weersvoorspellingen zijn niet zo geweldig dus is de vraag gerechtvaardigd of het duel zondag überhaupt wel doorgang kan vinden. "Ik heb nog met terreinmeester Willy Verwegen gesproken gisteren en die zei dat het veld momenteel kurkdroog is dus dat ziet er goed uit. Maar goed: je weet niet wat het weer nog gaat doen de komende dagen." Het goede nieuws is dat Sam Wassenberg zelf in ieder geval wel topfit is, zoals altijd eigenlijk. "Ja, inderdaad. Of ik misschien nog overweeg bij UDI'19 te vertrekken? Nee, zeker niet. Ik wil graag bij deze club, mijn club, er proberen iets van te maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant