Een foto gemaakt op De Rusheuvel.
Een foto gemaakt op De Rusheuvel.

O.S.S.'20 1 op titelkoers, club maakt zich wel zorgen over prestatieve jeugd

Voetbal 553 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 gaat zondag met een uitduel bij UDI'19 van start met de tweede competitiehelft. De Osse koploper aast op de titel in de Hoofdklasse B en is op de goede weg.

Trainer Bertran Kreekels is succesvol in zijn eerste seizoen op De Rusheuvel. Hij heeft de beschikking over een brede spelersgroep, al is die wel wat uitgedund. Zo vertrok aanvaller Abdul Bangura al vroeg in het seizoen en kampen Ferhat Coskun en Rob van Eck met langdurige blessures. Met Berry Sonnenschein is een verdediger gehuurd van Kozakken Boys en Martijn van der Sande is teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen met voetballen. O.S.S.'20 sluit niet uit dat er deze transferperiode nog een speler aan de selectie wordt toegevoegd.

Eigen jeugd
Door de nieuwelingen wordt de kans op een doorbraak van eigen jeugdspelers steeds kleiner. Er zitten een aantal jongens op de rand van een doorbraak, maar het lijkt erop dat ze wat meer geduld moeten hebben. Tijdens de nieuwjaarsspeech sprak voorzitter Martin van de Wijdeven zijn zorgen uit over de resultaten van de prestatieve jeugdteams. Zo staat O17 laatste in de Hoofdklasse en O15 is 11e van de 12. O19 speelt ook niet op divisieniveau en bezet een plekje in de middenmoot. Het tweede team speelt wel hoog en bezet een plekje in de middenmoot van de reserve Hoofdklasse. "Het liefst spelen we met zoveel mogelijk eigen jongens", geeft Van de Wijdeven aan tegenover Kliksport. "We doen er alles aan om spelers naar het niveau van de Hoofdklasse te brengen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant