Rolstoeltennis clinic voor valide tennissers, hoe voelt dat?
Rolstoeltennis clinic voor valide tennissers, hoe voelt dat?

Rolstoeltennis clinic bij Tennispark De Krekel in Mariaheide

Sport 342 keer gelezen

MARIAHEIDE - Op uitnodiging van de rolstoeltennissers "rollers" werd er een clinic georganiseerd voor zorgverleners om een bredere visie te krijgen of te ontwikkelen op de sport "rolstoeltennis" Hanneke Ketelaars zelf en Francois van de Bogaerts gaven tekst en uitleg op de wellicht onbekende tak van sport. Het motto: "Rolstoeltennis is voor iedereen"

Door nadrukkelijk zelf te ervaren welke mogelijkheden patiënten hebben vanuit hun revalidatie- en trainingstraject in de vorm van sport, ondanks eventuele lichamelijke beperkingen, ook om de ervaring op te doen dat rolstoeltennis de mobiliteit van de patiënt uitermate verhoogd. De groep bestond hoofdzakelijk uit fysiotherapeuten en medewerkers van "Uniek" sporten die graag zelf wilden ervaren hoe het voelt om een sport te beoefenen met een beperking. Nadat iedereen had plaatgenomen in de stoel, moest er met racket en stoel een parcours afgelegd worden ballen proberen terug te slaan en zelfs serveren. Voor de echte enthousiasten zelfs nog een partijtje.



Hanneke Ketelaars legt het haarfijn uit

Leuke sport
Maar wie speelt er nu rolstoeltennis? Uiteraard iedereen die van tennis houdt, maar binnen deze groep zien we de mensen die niets of een minimale beperking hebben. De tweede groep waren mensen met een ernstige beperking aan de onderste ledenmaten. Tussen beide groepen zitten nog velen die altijd hebben getennist of tennis een leuke sport vinden. Door een kleinere beperking zich zelf niet meer in staat achten te kunnen sporten. Denk hierbij aan slechte knieën en enkels, kunstheupen, reuma, noem het maar op. Juist tennis is dan een sport voor iedereen, de rolstoel is alleen maar het verlengde van het lichaam. Met deze ervaring is de kennis over sporten met een beperking op een open naar sportieve manier onder de aandacht gebracht.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant