Emiel heeft, op een uitstapje naar Nivo Sparta na, zijn hele leven bij Blauw Geel'38 gespeeld.
Emiel heeft, op een uitstapje naar Nivo Sparta na, zijn hele leven bij Blauw Geel'38 gespeeld. Foto's Peter Kuijpers

Twijfels overheersen bij topscorer aller tijden Emiel

Voetbal 776 keer gelezen

VEGHEL | Emiel van der Sanden (32) is met 110 competitiedoelpunten en 149 totaal, topscorer aller tijden van Blauw Geel'38/Jumbo. We zochten hem op in zijn knusse woning in de voormalige LTS aan de Spoorlaan in Veghel. De woonkamer bevindt zich exact op de plek waar 'Mister Eijkelkamp' de leerlingen het vak smeden en plaatwerken probeerde bij te brengen, waaronder ondergetekende.

Door: Peter Kuijpers.

Emiel heeft, op een uitstapje naar Nivo Sparta na, zijn hele leven bij Blauw Geel'38 gespeeld. Kwam in het seizoen 2003-2004 rechtstreeks van A1 naar de selectie van trainer Pieter Tuns. Gaf in zijn debuutseizoen bij de senioren gelijk zijn visitekaartje af als scorende spits met 11 doelpunten.

'Goede vrienden'
Harry Blokhuis loste het seizoen daarop Tuns af en dat gaf met onze jonge aanvaller geen beste klik. Emiel: "Waar het aan lag weet ik niet, maar het liep niet lekker tussen Harrie en mij. Ik had ook flinke concurrentie aan Rob van der Wijst en Richard van der Heijden, maar Harrie zag het niet in mij zitten. Heb daarna bij Nivo Sparta fantastische jaren gehad en goede vrienden aan overgehouden. Uiteindelijk ben ik in seizoen 2008-2009, waar toen trainer Maarten van Vugt Harrie Blokhuis opvolgde, naar Veghel teruggekeerd."


Zwanger
Emiel gaat dit jaar vader worden. Zijn vrouw Mieke is zwanger. Dus een leuk feit om naar uit te kijken. Emiel vervolgt: "Dat is echt hartstikke leuk. Ikzelf had al langer een kinderwens. Mieke is vijf jaar jonger en wilde nog even wachten, maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen."
Mieke is zelf verloskundige en werkt in een praktijk in Uden. Ze kent dus de bekende klappen van de zweep. "Dat zeker ja, ze weet waar ze aan begint", lacht hij. "Ik realiseer me dat we een heel ander leven krijgen. Daar heb ik met Mieke goede afspraken over gemaakt. We gaan de taken verdelen. Dat mag geen enkel probleem zijn, al zullen bepaalde dingen geen vanzelfsprekendheid meer zijn."

Basis elf
Snel weer een sprong naar het voetbal. Topscorer van de club aller tijden dat moet iemand trots maken. "Dat zeker. Ik vind het alleen al leuk dat je het hebt uitgezocht. Ik voetbal nu al twaalf seizoenen bij Blauw Geel'38/Jumbo dus het zou best kunnen."
Is Emiel doende aan zijn laatste seizoen in de selectie? Er komen er rimpels op het gezicht bij deze stelling. "Ik ben daar nog niet klaar mee. Ik twijfel hier nog over. Ik ben nog topfit en kan nog makkelijk mee voor mijn gevoel. De concurrentie in de Derde Divisie is groot. De spelers die erbij zijn gekomen worden ook steeds beter. Dus ik snap de overweging voor de basis elf van Niels wel, maar ik voetbal nog zo graag en dat is nu eenmaal moeilijk in deze constructie."

Gunfactor
Niels wil Emiel er graag bijhouden. "Dat klopt, ik kan ook elders gaan spelen waar ik wel kan voetballen. Ik kan ook kiezen voor de taak die Niels met me voor heeft of een combinatie van beiden. Mijn invalbeurten zie ik meer als een gunfactor dan dat-ie me werkelijk nodig heeft. Ik kan goed met de trainer overweg, we hebben een fantastische groep en er is een grote klik. Toch zeg ik hem vaak: ik accepteer mijn rol, maar ben er niet blij mee. Soms denk ik wel eens: geef me nou eens twintig minuutjes meer dan zo'n knullige tien minuten bij een 3-0 stand. Maar nogmaals ik schik me in mijn rol momenteel", aldus Emiel die er met zichzelf nog lang niet uit is.
Wordt vervolgd.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant