De blije mannen van team DakarSpeed
De blije mannen van team DakarSpeed Foto: Rallymaniacs

Team DakarSpeed bereikt doel: negende plaats in Dakar Rally

Sport 1.623 keer gelezen

BOEKEL | Team DakarSpeed is als negende geëindigd in het klassement van de Dakar Rally. Het vooraf gestelde doel van de Boekelse Maurik van den Heuvel werd dus ruimschoots gehaald: een top 10-klassering.

Tot op het laatste moment kan het mis gaan in de Dakar Rally. Een paar kilometer voor de finish moesten Maurik van den Heuvel, Wilko van Oort en Martijn van Rooij nog even een lekke band wisselen. Een kleinigheidje, zo zou later blijken. Concurrent Martin Kolomy liep in de laatste etappe nog meer dan vier uur vertraging op en kukelde zodoende van de zevende naar de elfde plaats. Dat was het enige cadeautje dat DakarSpeed in deze jubileumeditie kreeg. "Toch bijzonder als je ziet dat we geen dag hebben gehad waarop we niets hadden. Ongelooflijk, dat we zelfs op de laatste dag nog een lekke band krijgen, acht minuten voor de finish." Elke dag maakten Van den Heuvel en zijn mannen wel iets mee. "Er waren momenten dat ik het echt even niet meer zag zitten, dat we in de woestijn stonden met cruciale onderdelen kapot. Martijn heeft fantastisch werk geleverd door ons elke keer super snel uit de brand te helpen", complimenteerde Van den Heuvel zijn monteur. Van de 44 trucks die in Lima vertrokken, staan er 9000 kilometer later slechts negentien geklasseerd.

Tactiek 
In de dertien etappes die werden gereden, etappe 9 werd afgelast, finishte DakarSpeed vijf keer in de top 10, met de zevende plaats in de loodzware etappe 12 als hoogtepunt. "Onze tactiek heeft gewerkt: aanhaken, geen al te gekke dingen doen en kijken wat er de laatste dagen nog gebeurt in de top van het klassement. Nou, er gebeurde genoeg. We begonnen de voorlaatste etappe op plaats 11 en we sluiten de laatste etappe af op plaats 9, zonder dat we er zelf iets extra's voor hebben moeten doen. Zo min mogelijk tijd verliezen is dus toch het geheim voor een goede klassering."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant