Drie van de kartrekkers van de 'Mannensoïciteit': Henk van Zutven, Wim Westdijk en Walter Loeffen
Drie van de kartrekkers van de 'Mannensoïciteit': Henk van Zutven, Wim Westdijk en Walter Loeffen

Alzheimer Nederland start met 'Mannensociëteit' in Uden

Human Interest 1.699 keer gelezen

UDEN | In Uden is de plaatselijke afdeling van Alzheimer Nederland gestart met een Mannensociëteit, speciaal voor mannen met geheugenproblemen. De mannen komen op iedere eerste en derde maandagmiddag van de maand bij elkaar voor diverse activiteiten.

De bijeenkomsten worden begeleid door een aantal bevlogen mannen, die ook van gezelligheid houden. Henk van Zutven, Wim Westdijk en Walter Loeffen zijn drie van hen: "Wat wij zoal doen? Dat laten wij vooral afhangen van de vraag. De ene keer zullen dat 'mannendingen' zijn. Denk aan biljarten, een kaartje leggen of gewoon wat met elkaar praten en iets drinken. De planning is om de andere bijeenkomst samen een activiteit te ondernemen. Met mooi weer zoeken we de buitenlucht op, bijvoorbeeld midgetgolf of jeu de boule, en tijdens de koude wintermaanden denken we aan een museumbezoek." De sociëteit staat open voor suggesties van deelnemers en/of mantelzorgers. Bij uitstapjes kunnen de dagen en het tijdstip, in overleg met de deelnemers, afwijken. Deelname is in principe gratis. Wel wordt er per keer een vast bedrag van 7,50 euro in de pot gestopt voor consumpties. In geval van overschot worden hiermee eventuele entreekosten betaald. De eerste bijeenkomst is op maandag 5 februari. "Dan beginnen we meteen met een uitstapje," aldus de initiatiefnemers: "Bij voldoende deelname gaan we langs bij een schilderles bij de Kunstkolder. Daar willen we eens kijken wat voor creativiteit er in ons schuilt. " De daaropvolgende bijeenkomst in het MuzeRijk is op 19 februari.

Informatie
De Mannensociëteit vindt plaats op de eerste en derde maandagmiddag van de maand, om 15.30 uur in de brasserie van het MuzeRijk aan Klarinetstraat 4 in Uden. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-54762235 of mailadres oss-uden-meierijstad@alzheimer-nederland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant