Het trotse rallyteam T4F bij hun auto
Het trotse rallyteam T4F bij hun auto

'We mogen in onze handjes klappen met zo'n team'

Sport 2.287 keer gelezen


ZEELAND | Coureur Gerard van Lieshout uit Zeeland deed van 31 december tot en met 14 januari samen met zijn Volkelse navigator Guido Slaats, chauffeur Hans van den Berg en monteurs Arno van Bakel en Rob Cissen mee aan de Africa Eco Race. Het rallyteam T4F had één duidelijk doel: de finish halen. Dat ze tweede werden in de T2 klasse en zelfs de winnaar zijn van de T2 Diesel klasse is volgens de mannen vooral mooi meegenomen.

"Het was geweldig. Een hele mooie ervaring", vertelt Gerard van Lieshout. "Het moment dat we over de finish kwamen was het allermooist. Voor de eerste keer meedoen en de race uitrijden, is een kunst." Toch heeft hij tijdens de race twee keer geroepen dat hij ermee stopte. "Dat was in de duinen, toen we vastzaten in het zand en moesten graven bij 40 graden. Daar ben je op een gegeven moment helemaal klaar mee." Ook de vermoeidheid begon parten te spelen. "We hebben wel al vier keer aan een race in Marokko meegedaan, en aan races in Bulgarije en Duitsland. Maar zo'n grote en zware race als dit hadden we nog nooit gedaan", zegt Arno. Gelukkig deed de Toyota Landcruiser 200 precies wat hij moest doen. "Aan de auto is, behalve een keer een band en wat dempers, bijna niks kapot gegaan."

Voorbereidingen
Waarom de Africa Eco Race en niet het nog bekendere Dakar? "De echte Dakar hoort in Afrika", vindt Gerard. "Daar is het ook allemaal begonnen. Ik keek als kleine jongen altijd naar Dakar op televisie, toen Jan de Rooy nog mee deed. Dat was vroeger wat, joh. Hij was een legende." Met de voorbereiding heeft Gerard zich niet echt beziggehouden. "Hij dacht: dat ga ik wel 'efkes' doen", lacht Arno. "Met de monteurs zijn we wel een half jaar druk bezig geweest met alle voorbereidingen, zoals het verzamelen van onderdelen en alles organiseren." De samenwerking ging van begin tot eind goed. "De monteurs hadden alles perfect geregeld. Omdat je zo vermoeid bent, zijn er momenten dat je wat gespannen bent, maar van begin tot eind is het goed gegaan." Arno knikt. "Ik denk dat we in onze handjes mogen klappen met zo'n team. Je kunt geen rally rijden zonder goed team."

Sponsoren
Gerard en Arno zijn te spreken over de sponsors die het mede mogelijk gemaakt hebben dat ze aan de race mee konden doen. "Ik wil Oostendorp Auto bedanken voor de support, de onderdelen en alles wat ze mogelijk hebben gemaakt.
Net als Olieservice Zuid-Nederland, die ons de juiste olies en support hebben gegeven", zegt Gerard. "Maar deze twee sponsors zijn natuurlijk niet de enige, ook de rest van alle sponsoren willen we bedanken."
Naast de sponsorlogo's rijdt het team met het logo van 'Stichting Lillifee' op hun auto. "Deze stichting is opgezet door een medewerker van Oostendorp Auto, en zet zich in om kinderen met een ontwikkelingsachterstand, in onder meer spraak en groei, te helpen."

Of ze volgend jaar weer deelnemen, weten ze nog niet. "De eerste drie maanden hoef ik de auto ook even niet te zien", zegt Gerard vastbesloten. "Daarna zien we wel weer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant