Ralf Kemper
Ralf Kemper

Ralf Kemper: 'Door zeperd bij Woezik moeten we tegen UDI'19 echt drie punten pakken'

Voetbal 1.184 keer gelezen

GEMERT| Gemert staat nog steeds net achter koploper O.S.S.'20 op de tussentijdse ranglijst van de Hoofdklasse B maar toch kwam de nederlaag in Woezik (2-0) keihard aan. Aanvaller Ralf Kemper hierover: "We speelden zondag echt enorm slecht maar dat ligt achter ons. Zaak is nu om ons te herstellen en zondag tegen UDI'19 drie punten te pakken. Of dat nu op een lelijke of mooie manier gebeurt doet er niet zoveel toe. Als we mee willen blijven doen om de titel moeten we UDI'19 simpelweg verslaan."

Door: Willy Rooyakkers

De heenwedstrijd in Uden zal de 21-jarige Kemper niet snel vergeten want hij maakte via een omhaal een prachtige goal. Kemper: "Ja, dat was zeker mooi. Ik denk dat we toen goed speelden maar UDI zal er van geleerd hebben. Ik denk dat ze meer gaan inzakken nu tegen ons. Ze weten ook dat wij meer moeite hebben om tegen defensieve tegenstanders te voetballen dan wanneer we zelf ruimte krijgen. UDI heeft wel wat problemen als ik het zo lees en hoor maar het blijft altijd een derby. Maar goed: in Uden speelden we erg goed tegen ze dus dan zou dat eigenlijk thuis ook moeten lukken. Dat zou je tenminste zeggen." 

Zorgwekkend
In Wijchen liep het niet. "Nee, in de rust werd er wat omgezet want de ruimtes lagen bij hun aan de zijkant waardoor we met twee centrale spitsen gingen spelen en opkomende backs. Uiteindelijk lukte dat ook allemaal niet zo goed. We kregen wel een paar kansen maar het was gewoon niet onze dag. Ik weet ook niet waar dat aan ligt dat we juist tegen mindere tegenstanders de punten laten liggen. Dat is best zorgwekkend te noemen eigenlijk. Misschien komt het vooral omdat we dan zelf het spel moeten maken." Met negen goals in vijftien duels is de Helmonder bezig aan een individueel sterk seizoen. "Ja, maar het kan altijd beter. Ik denk dat we als team ook kunnen terugkijken op een redelijke eerste seizoenshelft. Ik speel meestal in de spits maar soms ook vanaf rechts. Dan speelt echter Ruben Rodrigues in de spits en die vult dat zo in dat ik alsnog veel centraal kom te lopen. Ik heb met Ruben zowel binnen als buiten het veld een prima klik, dat heb je soms. Dat heb ik ook met een Coen Brouwers bijvoorbeeld." 

Blijven
Een 21-jarige aanvaller met scorend vermogen en nog potentie om verder door te groeien ligt altijd wel aardig in de markt. Ralf Kemper beseft dat maar heeft het goed naar zijn zin op Molenbroek. "Jazeker. Ik weet nog niet precies wat er gaat gebeuren maar Gemert is een mooie club natuurlijk. Ik hoor weleens wat over andere clubs maar ik zie het wel. Ik kan er nu nog niet echt iets over zeggen. Volgend jaar krijgen we een nieuwe trainer en dat is aan de ene kant jammer omdat ik met Dennis Dekkers prima werk maar aan de andere kant ben ik ook wel benieuwd wat ik weer van zijn opvolger zou kunnen leren." Gemert zal het zondag in ieder geval zonder Ron Jansen, Jeremias Carlos David en Ron Jansen moeten doen. Kemper: "De opstelling zal dan ook waarschijnlijk weinig afwijken van die van vorige week."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant