Afbeelding

Nick van Dijk: 'We gaan zondag voor de winst in Gemert'

Voetbal 1.871 keer gelezen

UDEN| Nick van Dijk is altijd wel een talentvolle verdediger geweest maar de inmiddels 24-jarige Udenaar kampte te vaak met vervelende blessures die hem uit het ritme haalden. Dit seizoen is hij echter constant fit waardoor er progressie in zijn spel valt waar te nemen. Nick van Dijk: "Eindelijk geen blessures nu maar dat klop ik wel even af. Ieder seizoen lag ik er bijna een paar maanden uit en dat is enorm frustrerend. Je moet dan telkens opnieuw beginnen." Zondag speelt Van Dijk met de tricolores de derby bij Gemert. "Sowieso een mooie pot natuurlijk maar we hebben de punten ook hard nodig. We gaan vol voor de winst."

Door: Willy Rooyakkers

Ook dit seizoen is het kwakkelen met UDI'19. Het wil maar niet echt tot een structurele positieve prestatiecurve komen. Nick van Dijk analyseert nuchter en komt tot de conclusie dat een en ander zeer verklaarbaar is. "Er zijn te vaak bepalende spelers geblesseerd en dat kunnen we niet opvangen. Als iedereen fit is hebben we een enorm sterke ploeg voor dit niveau maar als er een paar bepalende jongens voor langere tijd wegvallen hebben we een probleem. Zo viel; Roald van Hout weken weg, net als Marc Koot. Gelukkig begint beetje bij beetje iedereen nu weer aan te sluiten. Lars van Geelkerken komt er weer aan en Koot doet ook weer voorzichtig mee." Door de blessure van keeper Coen van Boxtel staat nu Nick van de Horst in de goal. Voor centrale verdediger Van Dijk betekent dat weer een aanpassing. "Ja, aan de ene kant wel maar Nick is een prima keeper en stond al eerder bij ons onder de lat."

Naar boven kijken
Nick van Dijk denkt dat er voor UDI'19 dit seizoen nog best iets mogelijk is. "In eerste instantie moeten we natuurlijk de punten pakken om niet naar onderen te hoeven kijken. We staan er niet best voor momenteel. Maar we kunnen later misschien ook wel naar boven toe iets betekenen. We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen." In ieder geval wil de lange voorstopper nog langer door op Parkzicht. "Ja, ik wil tijdens het 100-jarige bestaan er zeker bij zijn en heb het sowieso goed naar mijn zin. Het is al een tijdje bekend dat we een nieuwe trainer gaan krijgen en ik heb goede verhalen over hem gehoord. Als we dan ook nog een zo compleet mogelijke groep hebben dan zie ik het positief in." Dinsdagavond oefenden de Udenaren tegen BVV Den Bosch. UDI'19 won met 5-2. "We speelden met zo ongeveer de basis van die nu beschikbaar is, het was een nuttige pot. Ik denk dat we er klaar voor zijn zondag." Overigens kan Ruijsch ook nog altijd Van Dijk inzetten als centrale spits. Hij bewees in het verleden namelijk al te weten waar de vijandelijke goal staat. "Ik heb in de A1 weleens een half jaar als spits gespeeld maar ik denk dat dit nu niet aan de orde is haha."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant