Marike Daverveld
Marike Daverveld

Bibliotheek Uden start met lezingen over voeding, koken en lifestyle

Kunst en cultuur 983 keer gelezen

UDEN | In het kader van het We are Food jaar 2018 organiseert Bibliotheek Uden een aantal lezingen over diverse aspecten van voeding, koken en lifestyle. De reeks wordt afgetrapt op 6 februari met de lezing "Bourgondisch Gezond 'van Marike Daverveld.

Marike Daverveld is het gezicht van Vita Vesta Uden. Als dochter van een supermarktondernemer raakte ze al op jonge leeftijd geïnspireerd door voeding en gezondheid. Sinds 2011 brengt ze via Vita Vesta haar passie actief over op liefhebbers van lekker en gezond eten. "Ik zie mezelf als een echte Bourgondiër. Eten staat voor mij voor genieten, gezelligheid en beleving. Daar hoort bijvoorbeeld vaak ook gewoon een lekker glaasje wijn bij. Tegelijk maak ik bewuste keuzes in mijn voeding en de adviezen die ik geef. Het liefst eet ik zoals de natuur het bedoeld heeft." Vita VestaVita Vesta verzorgt tal van activiteiten op het gebied van gezond eten en drinken. Gezond eten en bourgondisch genieten gaan volgens Marike Daverveld hand in hand. Om gezond te leven hoef je niet altijd het roer rigoureus om te gooien. Juist met kleine veranderingen vergroot je je kans op blijvend succes.

KennisMakers
De presentatie is onderdeel van het KennisMakers project van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hiermee wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden door het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door de bijzondere manier van samenwerken stelt de bibliotheek niet alleen uiteenlopende kennis ter beschikking aan een breed publiek, de KennisMaker wordt ook in staat gesteld onderdeel te zijn van de functie van de bibliotheek als kennisinstituut.

De lezing van Marike duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het leescafé van de bibliotheek. Aanmelden kan via contact@nobb.nl of in de bibliotheek. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant