Afbeelding
Met video's en foto's

4H/Zuid II: Koplopers beginnen op Festilent na sterk aan de hervatting

Voetbal 1.171 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| De koplopers van de vierde klasse H zijn zo ongeveer allemaal begonnen met een volle driepunter alleen ging de topper in Oss met FC Schadewijk verloren voor Festilent dat daardoor dure punten inleverde. VOW leek lang op de eerste zege van het jaar, en ook de gehele competitie, af te stevenen totdat A-junior Bryan van Schaijk in de laatste seconde alsnog gelijkmaakte namens FC Uden: 1-1.

Samenstelling: Willy Rooyakkers

FC Schadewijk trainde lekker hard door tijdens de winterstop en dat terwijl trainer Giel van Orsouw van zijn tweede huis in Spanje aan het genieten was. Van Orsouw: "Onder leiding van Dick van de Akker is er prima getraind en ook werd er goed geoefend. De laatste oefenpot was tegen Herpinia en toen was ik er zelf ook bij. We wonnen met 8-2." Tegen Festilent hadden de Ossenaren het even heel lastig want de gasten hadden het goed staan. Ze kregen niet echt kansen maar straalden wel dreiging uit. FC Schadewijk kwam na de pauze echter beter in het spel. Na ruim een uur spelen was het notabene rechtsachter Tommy Wittenberg die de ban brak door lekker op te stomen en vervolgens zelf te scoren: 1-0. Festilent, zonder de zieke trainer Michel Kuijpers, had het daarna lastiger en moest toezien dat Schadewijk een strafschop kreeg toen Jordy Hoeks werd gevloerd. Bilal El Ghezaoui maakte vanaf elf meter de 2-0. Vlak voor tijd zorgde Hoeks zelf voor de 3-0 door bij de tweede paal af te ronden nadat invaller Benji Dua hem had bediend.

Nulandia - Cito 3-0
Nulandia beheerste de wedstrijd maar Cito kon af en toe ook gevaarlijk worden. Toch was het verdiend dat Teun van de Sangen nog voor de pauze de 1-0 aantekende. Meteen na de hervatting een raar moment toen Nulandia een strafschop leek te krijgen. De scheidsrechter draaide zijn beslissing echter terug door de bal net buiten de beruchte lijnen te leggen. De toegekende vrije trap werd daarna door Rens Rovers tegen de kruising geschoten. Even later raakten de gebroeders Korsten in dezelfde aanval paal en lat maar het bleek uitstel van executie. Het was nu Rik Korsten die scoorde op aangeven van Geert met dezelfde achternaam: 2-0. Zeven minuten voor tijd tekende Tom van de Ven met zijn hoofd voor de definitieve beslissing: 3-0. 

VOW - FC Uden 1-1
VOW was de betere ploeg en verdiende dan ook om te winnen. Daar waren beide trainers het na afloop wel over eens. Na ruim een uur was het Tom van de Oever die op aangeven van Paul van de Rijt de ban brak namens de gastheren: 1-0. Daarna kreeg VOW genoeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar men liet dat na. Het kwam de arme Zijtaarters duur te staan want diep in de blessuretijd was het A-junior Bryan van Schaijk die 1-1 maakte. Van Schaijk was kort daarvoor ingevallen. Even daarna kreeg FC Uden zelfs nog een dikke kans op 1-2 maar dat onheil bleef VOW verder bespaard. 

Avesteyn - RKKSV 2-2
Het was een vervelende week in Dinther want de leider van het 2e elftal, Rens Konings, maakte iets enorm vervelends mee. Na een avondje stappen in Lunenburg (Loosbroek) viel hij in een stuk glas waarna de wond gehecht werd met een hechting. So far, so good. Trainer Hugo van de Sande: "Hij bleek echter later een bacterie te hebben en dat was erg ernstig. Ze hebben uiteindelijk ter grootte van een A4 een stuk uit zijn rug moet wegsnijden van drie centimeter diep. Echt ongekend. Je snapt dat de jongens hier de hele week mee bezig waren, het zijn allemaal vrienden van elkaar." Ondertussen gaat het gelukkig met Konings wat beter en moest er ook gewoon gevoetbald worden tegen RKKSV. De eerste helft was wel voor Avesteyn maar de gasten kwamen toch met 0-2 voor. Na de pauze kwam Avesteyn terug. Het was Dries Heerkens die twee keer scoorde, de gelijkmaker viel in de 93e minuut: 2-2. Van de Sande: "Dan je eigenlijk blij, zeker gezien wat er allemaal gebeurd is deze week en dat we vele afwezigen hebben." Daarna kreeg Rens van Vugt echter nog de uitgelezen kans op 3-2. Die bal ging er niet in maar eigenlijk was het voetbal dus toch al een bijzaak deze week.

WEC - FC De Rakt 1-0
Bas van de Veerdonk verlengde deze week zijn contract in Wijbosch als trainer van WEC. Van de Veerdonk: "We hebben het pas deze week definitief afgekaart maar de intentie was er van beide kanten natuurlijk al de hele tijd. We gaan er voor, het gaat natuurlijk ook goed he." Dat gaat het zeker. WEC won ook nu weer, zij het moeizaam. FC De Rakt had zich ingesteld op de koploper en gaf de tegenstander min of meer bewust de bal. Daar hadden de gastheren het lastig mee: het tempo lag te laag aan de bal. FC De Rakt bleef daardoor eigenlijk relatief makkelijk op de been. Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot dan echter toch toe voor de Udenaren. Een voorzet van rechts werd slecht verwerkt, de bal bleef hangen waarna er een scrimmage volgde. Het laatste tikje kwam vervolgens van de voet van Kaounda Leermakers: 1-0. Van de Veerdonk: "Deze goal paste in het beeld van de wedstrijd. Het was niet best allemaal."

SCMH - NLC'03 0-1
Ook in Mariaheide maakten beide teams er geen oogstrelend schouwspel van. Bij tijd en wijle was het niet al te best wat zowel SCMH als het bezoekende NLC'03 lieten zien. De eerste helft was wel voor de gastheren die een paar aardige kansen kregen. De bezoekers uit Lith haalden echter ongeschonden de rust en konden daarna iets beter tegenspel bieden. Na de hervatting was NLC'03 zelfs de licht bovenliggende partij zonder dat er nu wel sprake was van goed voetbal. Net na rust viel de winnende goal toen Mitchel van Boxtel naar binnen kwam en prima scoorde: 0-1. SCMH probeerde het daarna wel maar het lukte niet om echt gevaarlijk te worden. NLC-trainer René van der Putten: "We kunnen in de winter niet echt goed trainen omdat we geen kunstgras hebben. De trainingen liggen er dan regelmatig uit. Vandaag was niet best maar ik ben dolblij met de drie punten die we mee naar Lith nemen. Wat dacht jij dan?". 

Vorstenbossche Boys - Maliskamp 1-2
Vorstenbosch leek nog niet echt klaar voor deze wedstrijd. Dat vond tenminste trainer Ruud Fleskens: "Zo leek het inderdaad. Het begint toch pas echt weer te leven als de competitie weer begint en dat merk je vooral in zo'n eerste helft als vandaag. We waren er nog niet echt bij." De gasten profiteerden door in die fase via de lepe Günther van Meurs op 0-1 te komen. De spits kwam na ruim een half uur prima voor zijn man. Fleskens: "In de rust veranderde ik amper iets maar sprak ze wel een beetje aan. Daarna ging het een stuk beter." Toch moest men toezien dat de bezoekers via Lauran De Bekker naar 0-2 liepen. Vorstenbossche Boys sloeg echter meteen terug. Op goed aangeven van Marvin van Heeswijk was het Willem van de Sanden die de 1-2 op zijn naam zette. Daarna hadden de gastheren meerdere keren de 2-2 kunnen maken. Luuk van Kessel en Marvin van Heeswijk hadden de geel-zwarten kunnen laten juichen maar de bal wilde er niet meer in. Fleskens: "Conditioneel konden we diep gaan maar mentaal waren we aan het begin van de wedstrijd nog niet helemaal klaar. Jammer, maar ook wel weer begrijpelijk."

Vierde klasse H
Avesteyn    -     RKKSV    2 - 2
 Nulandia    -     Cito    3 - 0
 FC Schadewijk    -     Festilent    3 - 0
 SCMH    -     NLC '03    0 - 1
 Vorstenbossche Boys    -     Maliskamp    1 - 2
 VOW    -     FC Uden    1 - 1
 WEC    -     FC De Rakt    1 - 0

1.    WEC    12-29        
2.    FC Schadewijk   12-27        
3.    Nulandia   12-25        
4.    Festilent  11-22        
5.    Maliskamp   12-20       
6.    Avesteyn    11-16      
7.    NLC '03   11-16     
8.    SCMH  11-16        
9.    RKKSV    11-16         
10.    Vorstenbossche Boys    11-10     
11.    FC Uden    12-10
12.    Cito   12-9    
13.    FC De Rakt  11-8         
14.    VOW  11-2    

 Cito    -     SCMH     
 Festilent    -     VOW     
 Maliskamp    -     Avesteyn     
 NLC '03    -     RKKSV     
 FC De Rakt    -     Nulandia     
 FC Schadewijk    -     Vorstenbossche Boys     
 FC Uden    -     WEC

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant