Herpinia.
video

4G: Herpinia mede dankzij 'Pröpperiaanse' treffer langs Ulysses

Voetbal 555 keer gelezen

HERPEN | Herpinia deed zondag uitstekende zaken in de vierde klasse G. De Herpenaren wonnen de gemeentelijke derby van Ulysses met 3-0 en klommen naar de tweede plek. Vooral de 1-0 van Jorrit van de Ven was een beauty. Alleen had hij de goal nooit zo bedoeld...

Het was Ulysses dat in de beginfase van de wedstrijd een aantal kansen kreeg om de score te openen. Doelman Johan van Griensven hield zijn doel echter schoon en zag na 31 minuten zijn ploeg op voorsprong komen. Rechtsback Jorrit van de Ven had een voorzet in gedachten, maar zijn inzet vloog zeer verrassend tegen de touwen. Ulysses-doelman Sven Rietveld gleed uit op het natte veld en was kansloos. Een dag eerder zagen we een vergelijkbaar doelpunt van Heracles Almelo-verdediger Robin Pröpper. De verslaggever verwachtte de goal ook niet en filmde alleen het moment dat de bal binnen vloog.

Ulysses kreeg een minuut later een enorme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Van Griensven tikte een vrije trap van Paul van Lith naar de zijkant, maar daar stond Tom Driessen. Tot twee keer toe kreeg de Megenaar de bal niet in het doel omdat Van Griensven zich voor de bal wierp.

Na de 1-0 volgden de 2-0 en 3-0 snel. Bij de tweede goal zag Rietveld er niet goed uit. Rick Staassen kwam namelijk voor de keeper en knikte een voorzet van Ivo van Aalst binnen. De 3-0 zag er heel lullig uit. Een matige corner van Gijs van de Heuvel was een prooi voor Rietveld, maar een teamgenoot tikte net de bal weg voor de doelman. Jelco Danen profiteerde: 3-0.

Matige tweede helft
In de tweede helft vond Herpinia het wel best en koos het ervoor om de voorsprong vast te houden in plaats van op jacht te gaan naar meer treffers. Die kansen kreeg het wel, maar de Megenaren zeker ook om iets te doen aan de stand. Het bleef echter bij 3-0, waardoor Ulysses voorlopig afhaakt in de titelstrijd.

"Er is geen man overboord. We doen het tot op heden goed. Als ik anderhalf jaar geleden had gezegd dat we zouden promoveren en na 10 wedstrijden op 21 punten zouden staan, dan had niemand in Zuid II dat geloofd", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. "Ik heb vandaag een aantal goede aanknopingspunten gezien. De bereidheid om voor elkaar te werken bijvoorbeeld." Janssen baalt begrijpelijk wel van de nederlaag. "De 1-0 en 3-0 zijn cadeautjes. De keeper kan ik bij de eerste goal niets kwalijk nemen, hij glijdt uit. Maar we laten zelf een aantal 100 procent kansen op de 1-1 liggen. In de tweede helft missen we kansen op de 3-1, ik was dan benieuwd wat er ging gebeuren.'