Een deel van het organisatieteam van de SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel: zij zetten zich samen met een grote groep andere vrijwilligers in voor KWF.
Een deel van het organisatieteam van de SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel: zij zetten zich samen met een grote groep andere vrijwilligers in voor KWF.

SamenLoop voor Hoop op 22 en 23 september

Human Interest 2.076 keer gelezen

UDEN | De allereerste SamenLoop voor Hoop in Uden, Volkel en Odiliapeel vindt plaats op 22 en 23 september. Het evenement wordt gehouden in het Udense sportpark. Iedereen kan meedoen aan de 24-uurswandelestaffette. De eerste teams hebben zich al ingeschreven.

De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding. De organisatie van deze eerste editie in Uden is in handen van een team van ongeveer zestig enthousiaste vrijwilligers uit Uden, Volkel en Odiliapeel. "Tijdens de 24-uurswandelestafette vieren we het leven en staan we stil bij kanker", vertelt Els Backx, voorzitter van de organisatie. "Teams van vrienden, familie, verenigingsleden, collega's of buurtgenoten wandelen in estafettevorm 24 uur lang door het sportpark. Tijdens het evenement zijn er onder andere muziekoptredens, een braderie en verschillende indrukwekkende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Meedoen is dan ook vooral heel erg leuk! En tegelijkertijd draag je een steentje bij aan het goede doel."

Eregasten
De komende tijd bouwt de organisatie in verschillende commissies verder aan het evenement, met burgemeester Henk Hellegers en wethouder René Peerenboom als ambassadeurs. Els: "Zo gaan we binnenkort langs bij verenigingen, stichtingen en scholen om de SamenLoop voor Hoop in de hele gemeente onder de aandacht te brengen. Want we hopen natuurlijk dat er in september zo veel mogelijk teams aan de start verschijnen. Daarnaast gaat de commissie Eregasten actief op zoek naar mensen die kanker hebben overwonnen, of die nog steeds tegen deze ziekte vechten. Deze Eregasten staan bij ons voorop tijdens de SamenLoop voor Hoop op 22 en 23 september."

Inschrijven
Hoe kun je meedoen? Schrijf je in als team via de website van de SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel. Elk teamlid betaalt 15 euro. Ieder team krijgt een partytent of kraam op het centrale terrein in het sportpark om met eigen acties extra geld in te zamelen. Van de verkoop van zelfgemaakte producten tot een loterij of andere leuke initiatieven. Uiteraard gaan alle opbrengsten rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek. "Het ene moment wandel je dus je rondjes, en tussendoor verkoop je jouw spullen in de kraam of geniet je van alle andere activiteiten", aldus Els. "Zo genieten we samen van een mooi evenement, waarbij we ons als gemeenschap verbinden en aandacht schenken aan mensen met kanker. Want deze ziekte raakt ons allemaal."

Meelopen, doneren, een actie steunen of een andere bijdrage leveren aan de SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapeel? Kijk hiervoor op www.samenloopvoorhoopuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant