Michel Kuijpers:
Michel Kuijpers: "Bij Hapse Boys ligt mijn roots en ze hebben een goede lichting. Ik kon deze kans niet voorbij laten gaan."

4H: Alle koplopers krijgen op papier 'must win' potjes

Voetbal 1.786 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| De laatste speeldag voor het carnavalsweekend heeft in de vierde klasse H weer leuke affiches cadeau gedaan. Het is echter wel zo dat er geen echte toppers op de rol staan, het zijn eerder wedstrijden tussen het linker- en rechterrijtje. Normaal gezien zou er dus weinig moeten veranderen in de volgorde van de ranglijst maar niets is zo onvoorspelbaar dan een rollende bal in de vroege februari-wind. De donkere weken tussen de feestdagen en de lente zijn immers achteraf vaak beslissend geweest.  

Festilent moest het vorige week doen zonder trainer Michel Kuijpers die met een fikse griepaanval in zijn bedje lag terwijl zijn spelers aan de bak moesten bij FC Schadewijk. We hadden Kuijpers toch even aan de lijn, we vroegen hem terloops ook naar het waarom van zijn snelle vertrek bij de Zeelandse club. Kuijpers: "Dat heeft niets met Festilent te maken want heb het goed naar mijn zin. Ook staat er een talentvolle groep. Ik kreeg echter de kans om de club van mijn roots, Hapse Boys, te gaan trainen. Deze kans komt wellicht niet snel meer voorbij en Hapse Boys heeft momenteel ook een goede lichting." Zijn opvolger wordt Edwin Peters die momenteel bij de jeugd van FC Den Bosch aan de gang is. Peters: "Ik heb juist met Festilent veel gezien mijn roots. Ik ben daarom blij in Zeeland volgend seizoen te mogen trainen." Iedereen blij dus. Prima. Festilent moet zondag ondertussen wel even winnen van VOW. De aanstaande tegenstander is echter een minder hapklare brok dan de ranglijst doet vermoeden. De mannen uit Zijtaart beginnen zich steeds kraniger te verweren maar eerlijk is eerlijk: het is inmiddels februari en er is nog geen enkele keer gewonnen. Dat geeft toch wel te denken.

En verder...
WEC is nog steeds lijstaanvoerder. We mogen wel zeggen de 'trotse' lijstaanvoerder want voorafgaand aan dit seizoen hadden weinigen met dit scenario rekening gehouden. Komende zondag gaan trainer Bas van de Veerdonk en zijn troepen op weg naar Uden waar de lokale FC wacht. Op papier een wedstrijd die de koploper moet winnen maar FC Uden verrast vaak als het kan voetballen vanuit een snelle onderschepping. FC Schadewijk krijgt Vorstenbossche Boys op bezoek. De Ossenaren zullen bij ieder ander resultaat dan een zege tot op het bot teleurgesteld zijn maar ook de 'boys' lijken dit seizoen langzaam maar zeker steeds beter te worden als team. Al gaat dit wel met vallen en opstaan. Twee stappen naar voren en dan weer eentje terug. Dat werk. Even verderop in Oss ontvangt Cito het Mariaheidese SCMH. Een belangrijk duel voor beide teams want SCMH verliest (te)veel de laatste tijd en Cito heeft een zege sowieso kneiterhard nodig. Interessant wordt het ook voor NLC'03 dat RKKSV op de koffie krijgt. De mannen uit Lith doen met een nieuwe zege goede zaken en kunnen dan echt uitsluitend omhoog kijken voorlopig. Wel zo relaxt toch?

Cito    -     SCMH     
 Festilent    -     VOW     
 Maliskamp    -     Avesteyn     
 NLC '03    -     RKKSV     
 FC De Rakt    -     Nulandia     
 FC Schadewijk    -     Vorstenbossche Boys     
 FC Uden    -     WEC

1.    WEC    12-29        
2.    FC Schadewijk   12-27        
3.    Nulandia   12-25        
4.    Festilent  11-22        
5.    Maliskamp   12-20       
6.    Avesteyn    11-16      
7.    NLC '03   11-16     
8.    SCMH  11-16        
9.    RKKSV    11-16         
10.    Vorstenbossche Boys    11-10     
11.    FC Uden    12-10
12.    Cito   12-9    
13.    FC De Rakt  11-8         
14.    VOW  11-2    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant