Foto: NHTFC
Foto: NHTFC

Kevin van Veen tekent mooi nieuw contract bij het Northampton Town van Jimmy Hasselbaink: "Ik teken voor 2,5 jaar !"

Voetbal 2.998 keer gelezen

SCUNTHORPE/NORTHAMPTON| Kevin van Veen blijft een speciale jongen en voetballer. Juist daarom kennen ook zoveel mensen zijn naam. Veel meer herkenning  dan de gemiddelde speler van achtereenvolgens FC Oss en dan een League One-club in Engeland zou krijgen. De 26-jarige Eindhovenaar is dan ook iemand die op één of andere manier mensen tot de verbeelding spreekt.

Door: Willy Rooyakkers

Het is ook niet voor niets dan dat veel fans van Scunthorpe United FC nu lichtjes in de rouw zijn. In de lokale media heeft men het over het vertrek van een cultheld. Een extreem 'technical gifted player', die echter ook zijn 'potential' nooit helemaal heeft waargemaakt. Maar dat ligt volgens de Engelsen aldaar niet aan zijn talenten maar eerder aan het moeizame aanpassen aan de 'English game'. Het gevolg was een afwisseling van genialiteit en mindere beurten. In ieder geval zullen ze Van Veen nooit vergeten, al is het maar vanwege de handvol fantastische goals die hij op zijn naam heeft staan. Hij scoorde in drie jaar tijd 23 keer in 116 'appearances', waarvan 71 als basisklant,  maar daar zaten ook nog eens een paar goals bij die een legende-status hebben verkregen in de East-Midland's provinciestad. Vooral die tegen Oldham Athletic zal men nooit vergeten. 

Nu dus naar Northampton Town, een toch wel verrassende wending in de loopbaan van de ex-spits van FC Oss. Van Veen had nog een half jaar contract dus het lijkt erop dat Scunthorpe nog even wat geld wilde vangen voor de aanvaller. Zijn nieuwe team speelt ook in de League One (derde divisie) maar staat aanmerkelijk lager op de ranglijst. Hij komt wel een Nederlander tegen als zijn nieuwe manager, niemand minder dan Jimmy Floyd Hasselbaink. De manager was international van het Nederlands elftal en speelde in de top bij Chelsea, Atletico Madrid en Leeds United. Ook werd hij overal topscorer, een ideale manager voor een speler als Kevin van Veen. Zo lijkt het. Hasselbaink in de Engelse media: "Ik weet alles van zijn kwaliteiten, we hebben er alles aan gedaan om Kevin hier te krijgen. Hij is een speler die uit het niets goals kan maken en kansen weet te scheppen. Kevin is het type dat in aanvallend opzicht op verschillende manier kan worden ingezet, ik ga er vanuit dat hij bewijst een fantastische aanvulling van onze selectie te zijn. Ik denk dat hij heel goed bij ons past. Daarnaast heeft hij de perfecte leeftijd en ook al ervaring in de League One. Wij zijn echt verheugd door zijn komst."  Kevin van Veen laat ons alleen maar weten: "2,5 jaar Willy!". Tevens is in de Engelse pers te lezen dat hij opgelucht is. "Ik geef toe dat ik blij ben dat de deal rond is." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant