Afbeelding

Speuren naar vogels in het vroege voorjaar met IVN Uden

Human Interest 704 keer gelezen

UDEN | Jeugdnatuurgidsen van IVN Uden gaan op de donderdag na carnaval weer aan de slag met Scharrelkids. Het thema op donderdag 15 februari luidt: 'Speuren naar vogels in het vroege voorjaar'.

Deze Scharrelkidsmiddag staan de vogels centraal. De jeugdnatuurgidsen gaan de kinderen leren hoe zij de bekendste vogels in en om het huis kunnen herkennen, hoe nestkastjes schoongemaakt moeten worden, en hoe je nestmateriaal verzamelt om de vogels te helpen. Ook wordt rondgekeken naar wat er zoal te eten is voor de vogels in deze tijd van het jaar. Binnen zijn er leuke dingen te doen als uilenballen uitpluizen.

Informatie
De binnen- en buitenactiviteiten vinden plaats onder begeleiding van (groot-) ouders en jeugdnatuurgidsen in en rondom De Groenhoeve. Kinderen van 4-12 jaar zijn mét hun (groot-) ouders welkom van 13:30 uur tot 15:00 uur in De Groenhoeve in Uden (naast de Kinderboerderij). Deelname is zoals altijd gratis. Aanmelden hoeft niet. Er is wel een maximum aan het aantal mensen dat IVN Uden binnen kwijt kan, dus vol is vol. Kijk voor meer informatie op website van IVN Uden, via www.ivn.nl/afdeling/uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant