Deze dames pakten vorig jaar goed uit met carnaval
Deze dames pakten vorig jaar goed uit met carnaval

Carnaval: op zoek naar de leukste en grappigste carnavalsfoto

Carnaval 1.655 keer gelezen

UDEN | De carnaval staat weer voor de deur en er is genoeg te doen voor de feestvierders onder ons. Hier een overzichtje met wat activiteiten uitgelicht.

Carnaval begint komende zaterdag al. Tenminste, tijdens het Feest der Feesten. Een knalfeest waarbij Knoerissen en Mienekes met een beperking zoals elk jaar verrast zullen worden met een aantal artiesten. Ook voor 60-plussers begint de carnaval al vroeg. Op donderdag 8 februari vindt namelijk de 60+ zitting plaats in de theaterzaal van Markant Uden. Hier zullen allerlei acts optreden, met als hoogtepunt een optreden van Corry Konings. Op vrijdagmiddag 9 februari kunnen kinderen uit groep 7 en 8 al volop aan het feesten tijdens de Big Party in de tent op de Markt.

Na de sleuteloverdracht in het gemeentehuis vrijdagavond kan de carnaval dan echt beginnen. Dit begint met de Music am Markt Night in de tent. Zaterdag is er naast de Ujese Kroegentocht en het feest in de Knoerissenstal ook tijd om een ziekenbezoek te brengen aan zieke Udenaren. Een delegatie van het bestuur, Oud-Prinsen, de Hoge Raad en de Raad van Elf gaan allemaal op pad. Onder meer het Retraitehuis, Huize Sint Jan, MuzeRijk en het verpleegtehuis de Watersteeg worden bezocht. Ben je zelf ziek of ken je iemand die ziek is en bezoek wil ontvangen? Neem dan contact op via 0413 33 18 44 of ziekenbezoek@knoerissen.nl.

Optochten
In de gemeente Uden ontbreken uiteraard de optochten niet. Odiliapeel bijt het spits af en laat zaterdag tijdens hun optocht zien wat voor moois er gemaakt is. Op zondag 11 februari zijn er optochten in Uden, Volkel, Boekel, Zeeland en Nistelrode. In de tent in Uden gaat 's avonds 'Op Volle Knoeren' van start. Maandag 12 februari wordt naar traditie de Baggermèrt gehouden. Voor de kleintjes onder ons wordt op dinsdag 13 februari het Kiendjesbal gehouden in tent. Wanneer de carnaval op zijn eind loopt, is het tijd voor de Knoerisverbranding en de sleuteloverdracht op de Nieuwe Markt.

Foto's
Het Udens Weekblad is benieuwd naar alle mooie carnavalsoutfits en gezellige feestfoto's. Stuur je leukste en gekste foto's daarom naar redactie@udensweekblad.nl. De mooiste exemplaren worden meegenomen in de krant van woensdag 14 februari. Daarnaast wordt er ook op www.kliknieuws.nl een overzichtje gemaakt van carnavalsfoto's.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant