De politie is op zoek naar de mannen die een politieagent mishandelden
De politie is op zoek naar de mannen die een politieagent mishandelden

Mannen belagen politieagent in Uden

112 2.328 keer gelezen

UDEN | Een agent is zondagochtend rond 3.30 uur op de Kerkstraat in Uden belaagd door een groep mannen. Hij kreeg een vuistslag tegen zijn hoofd nadat er tegen zijn auto werd aangetrapt.

Op weg naar een melding reed de agent over de Kerkstraat. Op dat moment liepen drie mannen met hun fiets in de hand over straat. Een vierde man reed daar op een snorfiets. Gezien de onveilige situatie vroeg de agent het groepje om op de stoep te gaan lopen. In plaats daarvan schopte één van de mannen hard tegen de politieauto aan. De agent stapte daarop uit om de schoppende man aan te houden. Vervolgens bemoeide de rest zich daarmee en ontstond er wat duw- en trekwerk. De situatie ontaarde in een vechtpartij waarbij de agent zich verweerde. Het lukte de mannen uiteindelijk om hun vriend bij de politie weg te halen. In het tumult kreeg de agent plotseling van achteren een vuistslag tegen de zijkant van zijn hoofd. Vervolgens werd hij omver getrokken en kwam op straat terecht. De vier mannen gingen ervandoor.

Signalementen
De man die tegen de politieauto trapte had een Noord-Afrikaans uiterlijk, droeg een legergroen jack met capuchon en donkere spijkerbroek met witte gympen. Ook de tweede verdachte had een Noord-Afrikaans uiterlijk en een wat voller postuur. De derde had een lang en tenger postuur en kort, donkerblond haar. De man met de scooter was ook wat meer gezet en droeg ook witte gympen. Het viertal was tussen de 20 en 25 jaar oud. De politie roept getuigen van het voorval op om zich te melden bij de politie op 0900-8844. Mogelijk hebben mensen iets van het voorval gefilmd of slaan ze aan op de signalementen van de belagers. Informatie kan ook worden doorgegeven op de speciale meldingspagina van de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant