Een eerdere editie van de Ujese Kroegentocht (foto: @mspg.nl)
Een eerdere editie van de Ujese Kroegentocht (foto: @mspg.nl)

Als vanouds carnaval bij Ons Caffeej en 't Stulpke

Carnaval 3.005 keer gelezen

UDEN | Alweer voor de vijfentwintigste keer op rij organiseren Alex en Ronald van Ons Caffeej en Dick en Brigit van Café 't Stulpke het blaaskapellenfestival Toeternietoe. Elf blaaskapellen strijden op carnavalsmaandag om de wisseltrofee en de consumpties. Als vanouds kan iedereen ook weer mee doen aan de stoantoffelwedstrijd en de 'Ujese Carnavals Tombola'.

Op het buitenpodium voor de twee cafés laten verschillende blaaskapellen vanaf 13.11 uur horen wat ze in huis hebben. "De optredens worden beoordeeld door een jury", legt Dick uit. "De winnaar krijgt consumptiebonnen en een wisseltrofee." Er zijn eveneens prijzen te verdienen met de stoantoffelwedstrijd. "Degene die de mooiste, gekste, meest originele stoantoffel maakt, wint consumptiebonnen. Iedereen kan hieraan meedoen, inschrijven kan ter plaatse. Er zijn weinig regels, maar het is wel de bedoeling dat iedereen zijn/haar zelfgemaakte tafel na afloop opruimt."

Goed doel
Ook kan iedereen meedingen naar leuke prijzen met de 'Ujese Carnavals Tombola'. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, gaat naar een goed doel. Alex: "Dit jaar hebben we gekozen om het geld te schenken aan Mika Reijen, die het 22Q11 syndroom heeft. Door dit syndroom heeft hij onder andere een hartafwijking. Ondanks dat gaat hij in juni toch met zijn vader de Brabantse Wal Marathon van 10 kilometer lopen om Stichting 22Q11 te steunen." De Toeternietoe middag wordt afgesloten door Gebroeders Rossig. Deze vier mannen zijn bekend van de carnavalsversie van het nummer 'Hallo allemaal', wat iedereen kent van de televisieserie 'De Luizenmoeder'.

Carnavalsprogramma
Op de overige carnavalsdagen hebben beide cafés ook een druk programma. "In onze cafés wordt het enige èchte Ujese carnaval gevierd, met veel carnavalsmuziek", vertelt Alex. "Op zaterdag begint de Ujese Kroegentocht. Op het buitenpodium zullen Duo Knotsgek, De 4 Viltjes, Double Dj's en Dj d'n Dikke Vinger zorgen voor een gezellige sfeer. Tijdens de optocht op zondag verzorgen twee blaaskapellen op het podium de muziek."

Overige dagen
In Ons Caffeej begint carnaval op vrijdag met Ronnie Ruysdael, die bekend is van onder andere de nummers 'De Bostella' en 'Dans je de hele nacht met mij'. In 't Stulpke is het dan Juffer en Misterbal. Op dinsdagmiddag is er in Ons Caffeej het Hollandse Hits Carnaval met karaoke en in het begin van de avond is er een buffet en komt Dries Roelvink het carnavalsfeest opluisteren. In 't Stulpke staan er dinsdag allemaal tonpraters op het programma, tijdens de traditionele 'Slappe Klets Middag'. "Een middag waaraan Ad van der Weele normaal gesproken altijd aan mee doet, maar dit jaar moeten we het even zonder hem doen", lacht Dick. Kijk voor meer informatie op www.onscaffeej.nl/carnaval en www.stulpke.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant