Sfeerimpressie van het nieuwe centrum Zeeland
Sfeerimpressie van het nieuwe centrum Zeeland

Herinrichting centrum Zeeland start week na carnaval

Carnaval 1.449 keer gelezen

ZEELAND | De openbare ruimte in het centrum van Zeeland wordt opnieuw ingericht. Het is één van de projecten van het Centrumplan Zeeland. Na een uitgebreide voorbereiding wordt maandag 19 februari 2018 gestart met de uitvoering van de eerste fase.

In februari 2017 stelde het college van B&W het plan voor de herinrichting van de openbare ruimte vast. Het plan is tot stand gekomen met inbreng van omwonenden, ondernemers en de klankbordgroep. Het plan wordt in verschillende fases uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit het plein tussen het gemeentehuis en supermarkt Jumbo en een deel van de Kerkstraat. Het plein krijgt een nieuwe inrichting, inclusief het nu onverharde deel. Daar komen in totaal 88 parkeerplaatsen. Voor de horeca- en winkelpanden aan de Kerkstraatzijde is ruimte voor terrassen en aan de pleinzijde van de supermarkt komt een stoep voor het stallen van fietsen, bankjes en ondergrondse glascontainers. De Kerkstraat gaat in de nieuwe situatie onderdeel uitmaken van het plein en de knik in de Kerkstraat ter hoogte van het gemeentehuis komt te vervallen, de bushalte schuift op naar het gemeentehuis en de ruimte voor het gemeentehuis krijgt een nieuwe verharding. Op verschillende plekken komen nieuwe bomen.

Tijdelijke veranderingen
Tijdens de werkzaamheden blijven er in het werkgebied maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Alternatieve locaties om te parkeren zijn het terrein bij sporthal De Hekel, de voormalige locatie van de Wizzert en het (tijdelijke) terrein achter De Garf. Er komen verwijzingen naar deze alternatieve parkeerplaatsen. De Kerkstraat wordt tijdens de werkzaamheden deels afgesloten voor autoverkeer. Er worden omleidingsroutes aangegeven. Ook de bussen rijden tijdens de afsluiting een andere route, de halte op het plein (richting Uden) en de halte voor Compostella (richting Nijmegen) komen tijdelijke te vervallen. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over de tijdelijke afsluiting. Voetgangers en fietsers kunnen wel lopend passeren. 

De verwachting is dat de werkzaamheden eind juli 2018 zijn afgerond. De voortgang van de werkzaamheden is echter afhankelijk van het weer, daarom kan de planning afwijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant