De 'vuilnisbelt' in de buurt Germenzeel
De 'vuilnisbelt' in de buurt Germenzeel

Buurt Germenzeel bestrijdt vuilnisbelt en tocht

Algemeen 2.673 keer gelezen

UDEN | Het nieuwe afval ophaalsysteem in Uden is sinds december in werking, wat op de Germenzeel regelmatig resulteerde in een vuilnisbelt. Het bewonersinitiatief heeft hiertegen zelf in januari actie ondernomen.

Zo werd een flyer naar bewoners gestuurd, maar ook met een brief naar de gemeente. De situatie is inmiddels aanzienlijk verbeterd. Toch blijven er nog gele zakken op staat liggen. Dit heeft niet alleen te maken dat enkele bewoners die (nog steeds) te vroeg deponeren maar ook met het feit dat de ophaaldienst heel vaak gele zakken gewoon laat liggen.

Energie
Daarnaast blijft het bewonersinitiatief Energie.Germenzeel actief op het gebied van energie. De bewoners zijn overigens zeer content met de zonnepanelen die vorig jaar door Area geplaatst zijn. Dit heeft in het eerste jaar al een aanzienlijke energiebesparing opgeleverd. Een actueel actiepunt is het bestrijden van de tocht in de woningen. Daardoor ontsnapt nog veel energie, en dit is niet echt bevorderlijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit probleem is al jaren bekend. Het bewonersinitiatief is daarover in overleg met Area. In de toekomst wordt bekeken of en wanneer de woningen vrij van gas gemaakt kunnen worden, zodat de 'nul op de meter status' bereikt kan worden. Germenzeel wil ook graag de eerste buurt in Uden worden waar de mogelijkheid van een elektrische deelauto geïntroduceerd gaat worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant