Koen Wissing ontvangt zondag met Nulandia FC Schadewijk (Foto: P. Kuijpers)
Koen Wissing ontvangt zondag met Nulandia FC Schadewijk (Foto: P. Kuijpers)

4H: Nulandia en FC Schadewijk bepalen in rechtstreeks duel wie blijft achtervolgen, WEC lachende 'eerste'?

Voetbal 1.678 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| Wordt er zondag gevoetbald? Een goeie vraag. Het lijkt er op dat er alleen op kunstgras kan worden gebald dus het gevolg zal wederom een scheef getrokken ranglijst worden. Je zou in dit geval zeggen: gooi er dan heel het programma uit en haal het tegelijk in maar bij de bond vinden ze dat waarschijnlijk een te eenvoudige oplossing.... In ieder geval staat er zondag in Nuland een topper op de rol die waarschijnlijk dan doorgang zal vinden want Sportpark Duyn en Dael heeft de beschikking over kunstgras als hoofdveld. 

De tegenstander van Nulandia zal luisteren naar de naam FC Schadewijk. Beide teams volgen koploper WEC op vier punten en lijken de enige twee overgebleven teams die de formatie uit Wijbosch/Eerde van een zeer verrassende kampioensschaal zouden kunnen afhouden. Voorafgaande aan dit seizoen golden zowel Nulandia als FC Schadewijk als favorieten voor eremetaal dus dat is dan weer minder verrassend te noemen. De Nulanders begonnen wisselvallig aan deze jaargang, ze wisselden flitsende prestaties af met wat onbegrijpelijke zeperds. Scheidend trainer Koen Wissing heeft er nu echter toch de nodige stabiliteit ingekregen, zo lijkt het tenminste. 

Afhaken
Voor FC Schadewijk geldt min of meer hetzelfde. Het team van coach Giel van Orsouw heeft net even wat teveel gemorst om een zeer stabiel presterend WEC bij te kunnen houden maar met vier punten achterstand is er natuurlijk nog van alles mogelijk de komende weken. Nu beide teams echter zondag tegen elkaar spelen kunnen we natuurlijk wel stellen dat de verliezer van deze pot langzaamaan een groot probleem heeft gekregen als het gaat om kampioen worden. Interessante pot dus. Tegelijkertijd krijgt WEC in Wijbosch hekkensluiter VOW op bezoek. Gezien de ranglijst zou dat een walk-over voor de gastheren moeten betekenen maar het is en blijft wel een echte derby. Zijtaart tegen Deert/Wijbosch....dat is toch een op zichzelf staand duel. Normaal gezien zou het echter wel eens een lucratieve zondag voor WEC kunnen worden, zeker als het duel in Nuland in een gelijkspel zou eindigen. We gaan het zien. Het zal erg gezellig worden in Wijbosch waar de prestaties van de lokale trots door steeds meer mensen worden opgemerkt. Als ook vanuit Zijtaart wat in oranje-witte shawls getooide die-hards de trip van drie minuten wensen te maken dan kan iedereen elkaar lekker warm houden langs de lijn. 

Verder....
In Mariaheide staat ook een derby op de rol want FC Uden komt op bezoek bij SCMH. In de Kruisstraat zal het spoken omdat het naburige Maliskamp op de koffie komt. In Lith ontvangt NLC'03 de stadse pingelaars van Cito terwijl Vorstenbossche Boys de degens kruist met Festilent. Avesteyn neemt het op tegen FC De Rakt.

Avesteyn    -     FC De Rakt     
 NLC '03    -     Cito     
 Nulandia    -     FC Schadewijk     
 RKKSV    -     Maliskamp     
 SCMH    -     FC Uden     
 Vorstenbossche Boys    -     Festilent     
 WEC    -     VOW

1.    WEC   14-35       
2.    FC Schadewijk   14-31        
3.    Nulandia    14-31      
4.    Festilent    13-24       
5.    Avesteyn    13-20       
6.    Maliskamp  14-20      
7.    SCMH  12-19      
8.    NLC '03    12-16     
9.    RKKSV    12-16    
10.    Cito    13-12      
11.    Vorstenbossche Boys    13-12       
12.    FC Uden   14-11    
13.    FC De Rakt    13-8         
14.    VOW    13-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant