Afbeelding

Met leegloop geplaagd Gemert wacht zondag loodzware opgave in Oss

Voetbal 3.759 keer gelezen

GEMERT| Gemert is na de winterstop keihard in elkaar gestort maar op zich kan men dat wel hebben qua ranglijst. Wat zorgelijker is: de selectie krijgt aan het einde van dit jaar te maken met een ware exodus van vertrekkende spelers. Het zal een helse opgave worden voor de technische commissie om een en ander weer op niveau te krijgen. Ondertussen moet er aanstaande zondag gevoetbald worden bij lijstaanvoerder O.S.S.'20. 

Door: Willy Rooyakkers

Dit duel zal zeker doorgaan want de Ossenaren hebben aangegeven dat bij afgelasting hoofdveld zal worden uitgeweken naar kunstgras. De Molenbroekers snakken naar een succesje maar of dit zondag reeds zijn beslag zal hebben lijkt te betwijfelen. De heenwedstrijd in Gemert eindigde destijds in 0-0 maar ook toen al waren de Ossenaren de veruit betere ploeg. Later ging Gemert het team van Helmonder Bertram Krekels zelfs voorbij op de ranglijst maar ondertussen zijn de verhoudingen weer veranderd. Het leverde de zwart-witten wel een fraaie periodetitel op zodat het seizoen never nooit als de bekende nachtkaars zal uitgaan in ieder geval. Dat men het nu echter even heel zwaar heeft lijkt een understatement. 

Van Berlo en Van Ommeren
Gemert leverde de laatste jaren veel in qua kwalitatief sterke voetballers van eigen bodem. Vooral het stoppen van de gebroeders Mark en Erik van Dijk was natuurlijk een aderlating van grote proporties. Het waren spelers die het 1e elftal van Gemert jarenlang droegen. Bart van Berlo en Sven van Ommeren deden dit in feite ook. Van Berlo kwam terug van PSV en ontpopte zich op Molenbroek tot een zeer belangrijke speler. Tactisch sterk, multi-inzetbaar. Bart van Berlo heeft het vermogen om zich constant en flexibel complementair te maken aan de mensen om zich heen en zal nooit door welke ondergrens dan ook zakken. Waar vele spelers door het ijs zakken als het team niet draait blijft hij altijd overeind. Sven van Ommeren is onvoorstelbaar lang een absolute topkeeper in het amateurvoetbal geweest. Dat hij nu ook gaat stoppen is zeker ook in mentaal opzicht weer een enorme opdoffer voor de selectie van Gemert. 

Jeugd
Momenteel heeft Gemert al sinds langere tijd niet meer de beschikking over bovenmatig getalenteerde spelers van eigen bodem. Natuurlijk komt er weleens een leuke speler door, zie bijvoorbeeld verdediger Dennis van Rooij. Spelers met creativiteit en individuele klasse zijn er echter al lang niet meer boven komen drijven. Dit is slechts een constatering. Gelukkig heeft de TC toch telkens weer met een loep wat leuke pareltjes in lagere klassen weten te vinden. We noemen een Thijs van Pol, Ruben Rodrigues en toch ook in mindere mate Vincent Buijssen voordat hij geblesseerd raakte. Ze zullen zich deze keer echter moeten overtreffen. Zondag dus de zware pot bij O.S.S.'20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant