Burgemeester Bakermans, Ton Zegers en zijn vrouw (foto: Landerdfotografie.nl)
Burgemeester Bakermans, Ton Zegers en zijn vrouw (foto: Landerdfotografie.nl)

Koninklijke Onderscheiding voor Zeelandse Ton Zegers

Algemeen 1.262 keer gelezen

UDEN | Tijdens de algemene ledenvergadering van Wieler Sport Club Zeeland gisteravond heeft Ton Zegers een Koninklijke Onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Bakermans. Zegers nam tijdens de algemene ledenvergadering ook afscheid als bestuurslid. 

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 73-jarige Zegers heeft altijd veel gedaan voor de Landerdse samenleving. Zo was hij vrijwilliger, trainer en coach bij voetbalvereniging Festilent en vrijwilliger bij buurtvereniging Puvelamas. Hij verzorgt ook de jaarlijkse spullenmarkt ten behoeve van carnavalsvereniging De Smouskes.

Wieler Sport Club Zeeland
Vanaf 1971 tot heden is hij vrijwilliger en medeoprichter van Wieler Sport Club Zeeland. Deze vereniging ontstond om een wielerronde in Zeeland te organiseren ter bevordering van de financiële ondersteuning van Zeeuwse wielertalenten. Zegers organiseerde de eerste Ronde van Zeeland en de daaropvolgende edities tot 1998. Ook was hij verantwoordelijk voor de financiën. Daarnaast organiseerde hij de deelname van de vereniging aan grote wielerevenementen in binnen- en buitenland. Ook stond hij aan de wieg van de 'Omloop van de Maasbuurt', een voormalige vrije toertocht. Zegers is eveneens nauw betrokken bij de totstandkoming van de mountainbikeroute in de gemeente. Op dit parcours wordt mede op zijn initiatief sinds 1985 een veldtoertocht georganiseerd. Jaarlijks genieten 1200 tot 1500 mensen van deze veldtoertocht, in samenwerking met de gemeente Uden, gemeente Landerd en Staatsbosbeheer onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). In 2013 werd hij vrijwilliger bij de VVV, regio Oost-Brabant. Zegers coördineert de controle van de fietsroutes in oostelijk Noord-Brabant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant