Avesteyn klopt FC De Rakt (Foto's: Ad van Dooren)
Avesteyn klopt FC De Rakt (Foto's: Ad van Dooren)

4H: WEC heeft geluk van de kampioen, Nulandia wint topper

Voetbal 4.425 keer gelezen

OSS/MEIJERIJSTAD| Lijstaanvoerder WEC had het verrassend lastig met hekkensluiter VOW maar uiteindelijk bogen de rood-witten toch nog een 0-1 achterstand om: 2-1. Dit gebeurde wel wat op gelukkige wijze. Nulandia was in de topper om plek twee te sterk voor FC Schadewijk dat wellicht aanspraak op een punt had gehad: 2-1.

Ook werden er drie duels afgelast in deze klasse. VOW-trainer Jordy van Boxtel was niet blij dat WEC uitweek naar het bijveld waar kunstgras ligt geinstalleerd. Van Boxtel: "Wij moeten van de KNVB verplicht uitwijken en in de Hoofdklasse of derde divisie gebeurt dat niet altijd. Ik vind zo'n dag als vandaag competitievervalsing." We kunnen moeilijk zeggen dat de trainer van VOW geen punt hier heeft. De KNVB werkt op onvoorstelbare wijze namelijk de meeste scheve ranglijsten in de hand en daar kan geen enkel zinnig mens begrip voor opbrengen. Maar goed: er werd dus gespeeld op veld 2 van het sportpark in Wijbosch. WEC-trainer Bas van de Veerdonk: "Wij speelden een heel moeizame eerste helft. We moesten het spel maken maar deden dat niet goed. VOW kreeg in de omschakeling nog de beste kansen." Van Boxtel: "We kregen twee honderd procent kansen." Zijn collega: "Nou laten we het op één houden." Na de thee een iets beter WEC dat natuurlijk dan ook moest winnen. Het was echter VOW dat via een fraai schot van Bert van Erp vanaf achttien meter de leiding nam: 0-1. Van de Veerdonk: "Dan denk je: wordt het zo'n middag?. Ik ging toen achterin één op één spelen. Va-banque. Het maakt niets uit of je met 0-1 of 0-3 verliest namelijk." En toen verscheen het geluk van 'een kampioen'. Na een schot van Rob van de Ven was het Luuk van de Vorstenbosch (de mee naar voren gestuurde verdediger) die de bal op zijn hak kreeg en daarmee de VOW-doelman kansloos maakte: 1-1. WEC ging vervolgens volle bak op zoek naar de winst terwijl VOW loerde. Acht minuten voor tijd sjouwden een verdediger van VOW en Alim Kagernanoe achter een bal aan waarna laatstgenoemde net nog kon binnenhouden en Ryan Mutsaars een voorzet liet geven die bij de tweede paal door Van de Vorstenbosch kon worden binnen gekopt: 2-1. Een gouden zet dus om de verdediger mee naar voren te sturen. Er volgde nog een hectische fase waarin VOW ging pompen voor een puntje terwijl WEC op de counter veel ruimte kreeg. Er werd echter niet meer gescoord. Van de Veerdonk: "VOW had een punt verdiend maar wij hebben nu dertig uit tien. Dat zal toch geen toeval zijn..." Van Boxtel: "Ongelooflijk dit weer. Heel erg zuur maar ja wat doe je er aan...."

Nulandia - FC Schadewijk 2-1
In een gelijkopgaande topper trok Nulandia uiteindelijk aan het langste eind. Schadewijk-trainer Giel van Orsouw: "Ik denk dat we een punt zeker verdienden. Wij maakten het spel en zij moesten het van fysiek spel hebben. Nou, dat is verder ook hun goed recht hoor." Al binnen een minuut kregen de gastheren een strafschop toen keeper Martin Roelofs iemand torpedeerde. De ingeschoten bal van Geert Korsten werd echter daarna door Roelofs prima gekeerd. Een kwartier later echter dan toch een goal. Schadewijk verdedigde slecht uit en Rik Korsten profiteerde vakkundig: 1-0.  De bezoekers probeerden te voetballen maar hadden het lastig met een felle Nulandse ploeg. Toch werd het gelijk toen vlak voor rust de bal aan de andere kant op de stip ging. Bilal El Ghezzaoui stapte naar voren en prikte beheerst raak: 1-1. Na de thee ging het op en neer waarbij Nulandia gevaarlijk was maar FC Schadewijk qua veldspel wellicht wat vaster oogde. Nulandia ging er op een gegeven moment in de omschakeling vandoor waarna de voorzet van Rik Korsten ongelukkig door Danny Laukes in eigen goal werd gewerkt: 2-1. Daarna werd er nog een goal van Nulandia afgekeurd en probeerde FC Schadewijk het nog wel. Het bleef echter bij 2-1 waardoor Nulandia de enige overgebleven concurrent van WEC is momenteel.

NLC'03 - Cito 1-0
De gasten uit Oss maakten in Lith het spel maar NLC'03 ging er met de winst vandoor. NLC-trainer René van der Putten: " Natuurlijk is Cito voetballend beter dan ons. Ze hebben veel kwalitatief goede spelers. Vooral die Kalonas is echt een geweldenaar. Al moet hij ook naar zijn temperament kijken." NLC'03 ging er echter wel effectief en slim mee om en kreeg aardig wat kansen. Vooral na de pauze kwamen de gastheren beter in de wedstrijd. Zeker toen Joost van Erp al snel voor 1-0 had gezorgd. De doelman van Cito had wellicht iets meer kunnen doen hier maar de vreugde bij de gastheren was er niet minder om. Cito moest nu natuurlijk nog meer komen en raakte via Mindaugas Kalonas nog de paal. De bal wilde er echter niet in voor Cito terwijl NLC op de counter ook veel ruimte kreeg. Het bleef echter bij 1-0.

Avesteyn - FC De Rakt 1-0
Avesteyn was voetballend heer en meester maar verzuimde om de snelle 1-0 voorsprong uit te breiden. Trainer Hugo van de Sanden: "Er waren kansen zat maar we faalden in de afwerking. Dan weet je dat je de tegenstander in leven houdt en dat ze dan in een eindfase met lange ballen nog gevaarlijk kunnen worden. Dat gebeurde ook bijna. Niet dat ze echt kansen kregen maar er hoeft maar een keer een balletje goed te vallen voor ze natuurlijk." Al met al was het echter een verdiende zege voor Avesteyn dat via rechtsback Joep Konings snel op voorsprong kwam. Na een minuut of zeven ging de opkomende back er doorheen en maakte het vervolgens met een strak schot prima af: 1-0. Daarna dus kansen zat voor de beter voetballende gastheren maar uiteindelijk werd het nog billen knijpen. Jammer voor De Rakt dat als team prima voor de dag kwam vandaag.

Avesteyn    -     FC De Rakt     1-0
 NLC '03    -     Cito     1-0
 Nulandia    -     FC Schadewijk     2-1
 RKKSV    -     Maliskamp     afg
 SCMH    -     FC Uden     afg
 Vorstenbossche Boys    -     Festilent     afg
 WEC    -     VOW 2-1

1.    WEC   15-38       
2.    Nulandia 15-34
3.    FC Schadewijk    15-31      
4.    Festilent    13-24       
5.    Avesteyn    14-23       
6.    Maliskamp  14-20      
7.    SCMH  12-19      
8.    NLC '03    13-19     
9.    RKKSV    12-16    
10.    Cito    14-12      
11.    Vorstenbossche Boys    13-12       
12.    FC Uden   14-11    
13.    FC De Rakt    14-8         
14.    VOW    14-3

Cito    -     Avesteyn     
 Festilent    -     Nulandia     
 Maliskamp    -     NLC '03     
 FC De Rakt    -     SCMH     
 FC Schadewijk    -     WEC     
 FC Uden    -     RKKSV     
 VOW    -     Vorstenbossche Boys    

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
WEC blijft lijstaanvoerder na narrow escape: 2-1 (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant