Samuel Eleonora scoorde. (Archieffoo: Ruud Schobbers)

1C: Effectief FC Tilburg met ruime cijfers langs HVCH

Voetbal 484 keer gelezen

TILBURG | HVCH zit even in een mindere fase. Nadat vorige week DOSKO met 3-0 te sterk was, gingen de Heeschenaren vandaag met 4-1 onderuit tegen FC Tilburg. Trainer Maarten van Vugt: "We geven de goals te makkelijk weg."

Van Vugt had pech dat Jeffrey van Uden zich vanochtend ziek meldde. Op weg naar Tilburg kreeg middenvelder Bram Wonders bovendien steeds meer last van een ontstoken oog en uiteindelijk kon hij niet meedoen. HVCH begon goed op het gras van FC Tilburg. Het eerste kwartier controleerden de Heeschenaren het spel en was het voorin gevaarlijk zonder overigens grote kansen te creëren. De eerste de beste hoekschop van de thuisploeg leverde echter direct de 1-0 op. Van Vugt: "Er was nog niet veel aan de hand voor ons, maar het zorgde wel voor een mentaal tikje." De 2-0 volgde niet veel later en opnieuw zag de Heesche defensie er niet goed uit. De buitenspelval werkte niet en dat leverde een verdubbeling van de stand op. Mustafa Seddiqi miste in het koude Tilburg een aardige kans op de aansluitingstreffer, waarna Samuel Eleonora vijf minuten voor rust wel scoorde.

Fouten
In de rust werden bij HVCH de puntjes op de i gezet. "Thuis stonden we ook achter tegen ze, maar wisten we het om te buigen. We hadden ook vandaag het gevoel dat dat mogelijk was." Een grote fout centraal achterin deed het vertrouwen echter doen afnemen. FC Tilburg toonde zich wederom effectief en maakte de 3-1. "We waren voetballend zeker niet minder, maar we gaven de wedstrijd door fouten uit handen. Dat deed mentaal wel iets met de groep." De thuisploeg bepaalde na een uitstekend uitgevoerde counter de eindstand op 4-1. "Het zit even niet mee, maar het enige wat we kunnen doen is volle bak blijven gaan."