Wendy en Moniek van Heumen
Wendy en Moniek van Heumen

Zussen uit Nistelrode benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Algemeen 2.883 keer gelezen

NISTELRODE | De zussen Wendy en Moniek van Heumen uit Nistelrode zijn zaterdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Moorman reikte de onderscheiding uit tijdens het internationale danstoernooi, georganiseerd door Dance Team Nistelrode.

De zussen Wendy en Moniek van Heumen ontvangen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Dance Team Nistelrode, voorheen DV Dancing Kids. Wendy en Moniek zetten zich sinds respectievelijk 2000 en 1999 in voor deze dans-vereniging met zo'n 60 leden. Zij geven danslessen en begeleiden de trainsters. Daarnaast bedenken zij samen de dansen, zoeken muziek uit, verzorgen de choreografie en ontwerpen de kleding. Ter voorbereiding van deelname aan het Nederlands en/of Europees kampioenschap worden er extra trainingen gepland.

Daarnaast is Wendy sinds 2006 internationaal jurylid en sinds vorig jaar juryvoorzitter van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO). Zij jureert bij internationale toernooien, het jaarlijks driedaags evenement en alle nationale toernooien. Ook verzorgt zij samen met de Commissie Opleidingen van het NDO, de jurycursus voor nieuwe juryleden. Als landelijk juryvoorzitter is Wendy verantwoordelijk voor het gehele jurycorps en maakt zij deel uit van het bestuur van het NDO. Moniek ontwerpt jaarlijks de posters en het promotiemateriaal om nieuwe leden te werven. In het verleden beheerde zij jarenlang de website. Daarnaast is Moniek sinds 2007 lid van de Technische Commissie van de NDO. Zij is betrokken bij (inter)nationale vergaderingen over het reglement, organiseert workshops voor de leden, bereidt juryscholingen voor en is aanspreekpunt voor de leden omtrent regels en uitvoering. Ook sluit zij als zodanig aan bij de Technische Commissie van de European Federation of Dance Organisations (EFDO). Sinds 2015 is Moniek sport- en teamarts van het PSV-vrouwenvoetbalteam.

Mede door Wendy en Moniek Van Heumen staat de vereniging zowel nationaal als internationaal op de kaart. De dansers behalen al vele seizoenen achtereen titels en podiumplaatsen bij Nederlandse en Europese kampioenschappen garde- en showdanssport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant