Frederique en Celine (foto: Evi Vet)
Frederique en Celine (foto: Evi Vet)

Studenten doen mee aan grote zeilwedstrijd

Human Interest 2.603 keer gelezen

UDEN/ROTTERDAM | Frederique Bosveld uit Uden en Celine van den Tillaar uit Erp doen in de eerste week van april mee aan de 'Race of the Classics', de grootste studenten zeilwedstrijd van Nederland. De twee zaten voorheen op het Udens College en het Zwijsen College in Veghel, en studeren nu allebei aan de Wageningen Universiteit.

Tijdens de Race of the Classics zullen er zo'n 550 studenten op klassieke zeilschepen proberen de oversteek naar Engeland te maken.
De week begint in de veerhaven in Rotterdam en zal eindigen in Amsterdam. Tijdens de week wordt er door studenten onder de leiding van ervaren bemanningsleden gevaren op een selectie van klassieke zeilschepen.
Frederique en Celine doen mee met Team Wageningen Universiteit, dat bestaat uit 24 studenten. "De wedstrijd is georganiseerd om studenten vanuit verschillende steden bij elkaar te brengen, en om meer aandacht te vestigen op de klassieke scheepvaart en daarmee dus op de schepen waarmee er gevaren zal worden", vertelt Frederique.

Duurzaam
Team Wageningen Universiteit zeilt mee onder het motto 'Sailing Towards Sustainability'. Duurzaamheid staat dus centraal bij het team. "Daarmee onderscheiden we ons als Team Wageningen Universiteit van de andere deelnemende teams", legt Celine uit. Het team is in november al begonnen met de voorbereidingen. "We willen namelijk goed gekleed en met genoeg eten op pad. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar sponsoren die evenals ons affiniteit hebben met duurzaamheid of bijvoorbeeld met zeilen."

Startsein
Het startsein van de zeilwedstrijd is op 2 april in de Veerhaven van Rotterdam. De schippers en de bemanning strijden vanaf die dag om de felbegeerde Challenge Cup, het Gouden Kompas, de RAA en de Media Award. Tussendoor wordt er op verschillende plekken aangemeerd en integreren teams met elkaar. Op 8 april varen de schepen Amsterdam weer binnen. "Het gaat uiteindelijk vooral om de integratie en dus gezelligheid. Het vormen van een team samen met voorheen onbekende medestudenten zorgt voor een bijzondere sfeer in de groep waar wij met zijn allen van genieten. De Rees is voor ons een leuke combi tussen leerzaamheid, sportiviteit en festiviteiten." Kijk voor meer informatie op www.teamwageningenuniversiteit.nl.


Speeddaten met Pantein

UDEN | Tijdens de Week van Zorg & Welzijn, van 12 tot 17 maart, kunnen mensen die interesse hebben in een baan in de thuiszorg, speeddaten met medewerkers van Thuiszorg Pantein. Zij vertellen meer over hun werk en de wijk waar zij werken. Ook is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Via www.pantein.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een speeddate.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant