Afbeelding

Udenaren willen meedoen aan Expeditie Robinson

Human Interest 3.252 keer gelezen

UDEN | Net als vorig jaar kunnen ook dit jaar onbekende Nederlanders deelnemen aan het programma Expeditie Robinson. Tijdens het programma proberen mensen te overleven op een onbewoond eiland, waarbij ze allerlei proeven moeten uitvoeren. Er doen dit jaar weer vier mensen uit Uden mee.

Deze keer hebben deelnemers zeven keer de kans om een video in te sturen, met elke keer een andere opdracht. Ze hebben één week de tijd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Degene die met een video in de top 7 van Nederland eindigt is verzekerd voor een uitnodiging voor de castingdag. Iedereen heeft tot 9 april de kans om wekelijks mee te doen aan de opdrachten en stemmen te werven.

Ton Delisse van der Linden doet hier aan mee. Hij volgt het programma elk seizoen en gaat een poging wagen om eraan mee te doen. "Ik ben mijn leven zoekend naar mijn wat ik precies wil. Na een zware periode en nu herstellende verslaafde voel ik dat ik in de natuur buiten en vooral in bereidwilligheid mijn pad naar een mooier beter leven ligt. Door uitdagingen aan te gaan en niet weg te lopen mag ik groeien."

Ook Cindy Verhoeven wil een poging wagen. Zij is 42 jaar oud en moeder van drie kinderen. "Ik wil heel graag meedoen aan Expeditie Robinson omdat dit de ultieme uitdaging is voor mijn lichaam, hoofd en hart. Daarnaast doe ik mee voor mijn vader. Bij hem is onlangs de ziekte ALS geconstateerd waardoor hij uiteindelijk niet meer kan bewegen. Ik ben me hierdoor nog meer bewust van de kracht van mijn lichaam en super gemotiveerd om mee te doen!"

Iris Driessen deed vorig jaar ook al mee in de hoop een plekje te veroveren in het programma. Dat lukte niet, dus nu grijpt ze weer haar kans. "Expeditie Robinson is het meest bijzondere spel dat ik ken. Het is een westerse samenleving, geëxploiteerd op een eilandje, waar de normen en waarden van het dagelijks leven niet gelden. Het spel is overleven, vertrouwen op jezelf, en hopen dat anderen ook op jou en jouw kwaliteiten vertrouwen. Je bouwt zelf de goede omstandigheden, en de tactiek die daarbij komt kijken. Dat is wat ik mee wil maken, wil uitdenken, en waar ik mee wil winnen."

Als laatste is daar Ron van der Velden. Hij denkt ook Robinson waardig te zijn. "Dat kunnen mijn kinderen beamen. Zij hebben mij aangezet dit nu te doen als een soort afvinken van de bucketlijst. Ik ben sportief, competitief en een winnaarsmentaliteit. Om te winnen wil ik best complotjes aangaan en ze ook weer net zo snel breken. Ik kan met weinig eten rondkomen en overleef wel wat vreemde omstandigheden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant