De sleuteloverdracht
De sleuteloverdracht

Gewoon Goed kan aan de slag met participatiecentrum

Algemeen 1.146 keer gelezen

UDEN | Ze ontvingen gisteren de sleutel van de Gemeente Uden: Will Hoeben en Hans en Cathrien van Boxtel van participatiecentrum Gewoon Goed. Vanaf nu kunnen ze in het voormalig pand van Kinderdagverblijf Balou aan de slag met het verbouwen van het pand tot een participatiecentrum.

Het wordt een laagdrempelig centrum waar iedereen met een afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt terecht kan. Vanuit eigen kracht en talent werken zij onder professionele begeleiding aan een terugkeer in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Door de sterk veranderende samenleving is er een grote groep mensen die steeds tussen de wal en het schip dreigt te raken. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om op een goede manier mee te kunnen doen in de samenleving of aan de arbeidsmarkt. Gewoon Goed ondersteunt en begeleidt deze groep zodat deze op een duurzame manier (weer) mee kan doen.

Alles onder een dak
Het centrum op de Udenseweg 4-6 in Uden biedt een laagdrempelig ontmoetingshuis waar deelnemers, door mee te doen aan verschillende activiteiten, weer structuur in hun dag krijgen. Daarnaast biedt Gewoon Goed dagbestedingsplekken, leer- en werkplekken en ondersteuning/begeleiding in het vinden van een goede (leer-)werkplek in de reguliere arbeidsmarkt. Op 1 mei gaan ze van start met de huiskamer, inloop en groepsruimte met workshops. Samen vieren ze de dag van de arbeid in het participatiecentrum Gewoon Goed. Iedereen is welkom om dan te komen kijken. Op 1 september zal de officiële opening zijn van Gewoon Goed met workshops, lezingen en andere inbreng van deelnemers en burgers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant