Het logo van het Plusmenu
Het logo van het Plusmenu

Plusmenu: voorjaarseditie met nieuw aanbod

Kunst en cultuur 654 keer gelezen

UDEN | Culturele instellingen in Uden hebben ook dit voorjaar weer een gevarieerd aanbod samengesteld voor het Plusmenu-programma.

Het Plusmenu bestaat uit een kwalitatief hoogstaand en divers aanbod van de grote culturele instellingen van Uden met als speciale doelgroep de 55-plusser. Tweemaal per jaar biedt het Plusmenu een vernieuwd aanbod aan. In het Plusmenu wordt ernaar gestreefd de 55-plusser in contact te brengen met instellingen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur waarmee ze anders niet of minder snel in contact zouden komen. Daarvoor wordt geprobeerd om praktische drempels zoals tijdstip, prijs en bereikbaarheid weg te werken en bieden de instellingen speciaal op de doelgroep aangepaste cultuurprogramma's aan. Ook speelt de onderlinge ontmoeting van cultuurliefhebbers in de doelgroep hierbij een belangrijke rol.

Voorstellingen
Enkele voorbeelden zijn de voorstellingen 'Mooi weer vandaag' en 'Vuile huichelaar' bij Theater Markant en 'Ouder worden is niet voor watjes' een lezing door Tinie Kardol over zijn nieuwe boek, bij de bibliotheek. Bij Kunst & Co kunnen ouderen creatief aan de slag in de cursus 'Tuindecoratie' en het Ontdeklab. De Pul heeft op drie donderdagochtenden een film op het programma staan en in het Museum voor Religieuze Kunst is er een tentoonstelling, genaamd 'Kolonisten van de Maashorst'. Ouderen die meer willen weten over gezonder ouder worden of over verschillende woonvormen voor ouderen kunnen terecht bij de lezingen door Zinnovia bij Kunst & Co.

Informatie
Het programma loopt van 22 februari tot en met 16 mei. Kijk voor meer informatie in de folder die te verkrijgen is bij De Pul, theater Markant, bibliotheek, Kunst & Co en het Museum voor Religieuze Kunst. Ook op de website www.plusmenu.nl is het aanbod te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant