Een blije Chris van Lieshout tijdens de uitreiking van IVN'er van het jaar
Een blije Chris van Lieshout tijdens de uitreiking van IVN'er van het jaar

Chris van Lieshout IVN'er van het jaar 2018

Human Interest 1.169 keer gelezen

UDEN | Het is een feestelijke week voor de Udense Chris van Lieshout. Na het uitroepen tot Goudhaantje van het Jaar door de Vogelwacht, heeft het IVN hem gisteren uitgeroepen tot IVN'er van het jaar 2018.

Het bestuur hoefde dit jaar niet erg lang na te denken en was het snel eens over de benoeming. Toen lazen ze dat hij ook een volledige baan bij de Vogelwacht heeft, en dat de Vogelwacht hen voor was en Chris tot Goudhaantje van het Jaar benoemde. Wie nog twijfelde of Chris deze unieke, dubbele huldiging verdient, hoeft maar naar de lange lijst van activiteiten te kijken waar Chris zijn beste beentje voorzet. Zijn verdiensten voor Vogelwacht en sVLU zijn door Jan Willem Hermans uitgebreid uit de doeken gedaan. Dus nu zijn tweede volle baan: die bij het IVN.

Tal van functies
Chris is natuurgids, watergids, doet publiekswandelingen en scholenwandelingen, is project- coördinator van Erven Plus en hij is actief als Maashorst Ranger.  Hij trekt samen met Lies Verbossen de kar van de plantenwerkgroep, die diverse Udense natuurgebiedjes helemaal heeft geïnventariseerd, is betrokken bij de inventarisatie en monitoring van monumentale bomen in Uden én hij is een heel actief en betrokken lid van de Jeugdnatuurgidsen, waarbij de mini piepcursus en de uilenballen van de winter-Scharrelkids zeker vermeld moeten worden. Als een geduldige, vriendelijke en humoristische opa brengt hij kinderen kennis en liefde voor de natuur bij. Kortom: Chris heeft zich onmisbaar weten te maken en is een inspiratie voor de hele vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant