Trompettist Eric Vloeimans is gastsolist tijdens het evenement (foto: Jacinto Veldhoen)
Trompettist Eric Vloeimans is gastsolist tijdens het evenement (foto: Jacinto Veldhoen)

Eenmalig uniek evenement van Uden voor Uden: 'Het Grootste Orkest van Uden ft. Eric Vloeimans'

Kunst en cultuur 818 keer gelezen

UDEN | Blaasmuzikanten in de gemeente Uden opgelet! Op 29 april staat er een eenmalig muziekevenement op de planning in Markant Uden: 'Het Grootste Orkest van Uden ft. Eric Vloeimans'. Alle blazers in de gemeente krijgen nu de unieke kans om hieraan mee te doen.

Willem Pluk, muzikaal ondernemer van Muziekschool Music Fun, is het brein achter het evenement. "We werden bij de gemeente Uden uitgenodigd voor een culturele netwerkbijeenkomst omdat ik nu acht jaar in Uden woon en sta ingeschreven als Muziekschool en beroepsmuzikant. Ik ben trompettist en werk middels mijn eenmanszaak Mr. Trumpet. Na die netwerkbijeenkomst ontstond het idee om dit evenement te gaan organiseren." In samenwerking met Music Fun, Muziekvereniging De Eendracht, Markant en Kunst&Co kon het idee worden gerealiseerd.
Het doel is om zoveel mogelijk blaasmuzikanten uit Uden op samen op het podium te krijgen voor een groots concert. De muziek is speciaal gearrangeerd door Udense arrangeur Wilbert Geurts.

Kinderen
Het concert bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel bedoeld is voor kinderen. "Ik ben inmiddels langs 14 basisscholen geweest, en heb daar muziek gemaakt om de kinderen een idee te geven van het evenement. Inmiddels hebben zich al vijftig kids opgegeven, die samen met het jeugdorkest van Muziekvereniging de Eendracht uit Uden het eerste deel van het concert gaan verzorgen."

Groot mogelijk orkest
Voor het tweede gedeelte heeft Willem de beroemde trompettist Eric Vloeimans weten te strikken. "Dit wordt heel gaaf. Alle blaasmuzikanten uit Uden mogen aansluiten om het podium te delen met Eric Vloeimans. Zij verzorgen de muziek waarop Eric zal soleren. Ik hoop dat we een zo'n groot mogelijk orkest kunnen vormen. De muziek wordt te gek, dus grijp deze kans!" In de pauze zal de band Broadway Brass de muziek verzorgen, DJ Peter Bird zal de plaatjes draaien.

Repeteren
De kinderen krijgen vier workshops waarbij ze drie liedjes leren. Voor de volwassenen zijn er twee repetities gepland. Iedereen kan thuis oefenen, de partijen worden digitaal opgestuurd. Geen instrument meer? Instrumenten Stichting Leerorkest Nederland, Music Fun en Muziekvereniging De Eendracht hebben instrumenten beschikbaar gesteld, zodat iedereen mee kan doen met het concert.
Iedere blaasmuzikant mag aansluiten. Alle leeftijden zijn welkom en deelname is gratis. Opgeven om mee te doen kan via info@muziekschoolmusicfun.nl. Voor de kinderen kan dit tot 26 maart, voor volwassenen tot 16 april. Geen blaasmuzikant maar wel nieuwsgierig naar het evenement? Kaarten zijn voor 6 euro te koop via Markant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant