Het project krijgt een parkachtige uitstraling
Het project krijgt een parkachtige uitstraling

Woningbouw in centrumgebied Uden-Zuid krijgt vorm

Wonen 1.759 keer gelezen

UDEN | In het centrumgebied van Uden-Zuid aan de Sesterlaan zijn inmiddels voorzieningen gerealiseerd, zoals een park, supermarkt, bakker en cafetaria. De invulling van het gebied is destijds tot stand gekomen in overleg met de klankbordgroep Centrumgebied Uden Zuid en directe omwonenden.

Inmiddels zijn we, nu de woningmarkt weer aantrekt, ook toe aan de ontwikkeling van de twee velden aan weerszijden van de supermarkt, waar woningen gaan komen. Beide grondstroken zijn destijds, in afwachting van deze bouwplannen, gedeeltelijk ingevuld met tijdelijke voorzieningen, zoals een voetbalveldje en een kruidentuin. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van woningbouw is dat het gebiedje minimaal 50 procent groen blijft en maximaal 50 procent bebouwd, om het parkachtige karakter zoveel mogelijk te behouden. Voor de kruidentuin en het voetbalveldje wordt nog een locatie gezocht. Er is al veel belangstelling voor dit project, dat gaat voorzien in twee 'vlekken' van geschakelde, grondgebonden woningen (aan weerszijden van de Plus), met een parkachtige uitstraling. Hoe het er precies uit gaat zien, wordt later dit voorjaar vastgesteld.

De gemeente verwacht dat de verkoop van de woningen in het gebied in het voorjaar van 2019 kan starten en dat de bouw medio 2019 start. Enkele omwonenden uit de klankbordgroep zijn het niet eens met het voorgestelde plan en zijn een actiegroep gestart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant