Afbeelding

Jubileum expositie Fotoclub f/8 Uden

Kunst en cultuur 602 keer gelezen

UDEN | De jaarlijkse expositie van Amateurfotoclub f/8 Uden staat dit jaar in het teken van haar 50-jarig bestaan.

In 1968 werd de fotoclub opgericht en twee van haar leden zijn vanaf die tijd nog steeds actief binnen de vereniging. Elk half jaar wordt er een programma samengesteld. De leden komen tweewekelijks op donderdagavond bij elkaar om hun werk te bespreken. Een aantal andere donderdagavonden wordt gevuld door de Studio-groep en Praktijkavond. Verder houden de leden zich onder meer bezig met natuur-, architectuur-, en straatfotografie, maar het kan natuurlijk elk onderwerp zijn dat de aandacht van de fotograaf trekt. Regelmatig wordt er op locatie gefotografeerd en komt er een gastspreker. Eenmaal per jaar wordt er een uitstapje georganiseerd voor alle leden gezamenlijk.

Expositie
Op vrijdagavond 16 maart 2018 om 20.00 uur zal de expositie officieel geopend worden door de heer Adriaan Sanders, voor velen een bekend gezicht in Uden. Voorafgaande aan de opening zal de heer Sanders in de bibliotheek een lezing geven over Uden Nu en Uden 50 jaar geleden, 1968, het oprichtingsjaar van f/8. Geïnteresseerd? Kom dan langs. Een gedeelte van de expositie heeft als thema '50'. Leden hebben diverse onderwerpen met het getal 50 gefotografeerd. Verschillende inwoners uit Uden, die in Uden geboren zijn en die dit jaar ook hun 50ste verjaardag vieren, zijn geportretteerd. Er zullen vrije foto's getoond worden, net als een Rode Draad fotoserie. Daarnaast zullen er audiovisuele presentaties zijn.

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart is de expositie te bezoeken in de ruimte van Kunst & Co in het souterrain van de openbare bibliotheek, Mondriaanplein 16 te Uden, van 11.00 tot 16.00 uur.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant