Afbeelding

Markant Uden groeit naar 100.000 bezoekers

Kunst en cultuur 634 keer gelezen

UDEN | In 2017 bezochten ruim 100.000 mensen Markant Uden. Een groei van ruim 20% ten opzichte van voorgaande jaren. Theaterdirecteur Jan Wouda startte in september bij Markant Uden en kijkt terug op een positief eerste half jaar. Meer zakelijke gasten, vollere zalen en een mooi nieuw restaurant dragen bij aan deze positieve groei.

Een deel van de groei zit in de zakelijke markt, verklaart directeur Jan Wouda: "We worden steeds vaker gevonden door bedrijven." Er vinden meer zakelijke events plaats als congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Hoewel de ontwikkeling op zakelijk gebied positief is, kan het altijd beter vindt Wouda: "We zullen de komende periode met behulp van sterke marketingactiviteiten laten zien dat Markant Uden geweldige faciliteiten in huis heeft voor bedrijfsevents." 
 
Vollere zalen
De laatste drie theaterseizoenen resulteerden niet alleen in meer bezoekers maar ook in vollere zalen. Seizoen 2017-2018 is pas halverwege en in dat halve jaar werden al 17 voorstellingen uitverkocht. Ter vergelijk: in seizoen 2016-2017 waren dit er 23 over een heel jaar en in seizoen 2015-2016 werden in totaal slechts 5 voorstellingen uitverkocht. Wouda: "Hier ligt een verbeterde programmering van programmeur Dries Floris en een verbeterde marketingaanpak aan ten grondslag. Die is niet alleen intensiever, maar ook pro-actiever en beter gefocust. Bovendien merken we dat meer voorstellingen enthousiast worden ontvangen. De tevredenheid laat zich ook uitdrukken in een cijfer. Uit recent onderzoek van gasten uit Gemeente Uden blijkt dat het theater een 8 scoort (op een schaal van 10) op zowel het onderdeel programma, als op gastvrijheid en de totaalbeleving.
 
Restaurant Cusco
In 2017 werd ook het restaurant aangepakt. Op de punt van de markt in Uden is een compleet Zuid-Amerikaans horecaconcept gelanceerd. Niet alleen de kaart en de keukenbrigade kregen een Zuid-Amerikaans tintje, ook het restaurant werd totaal verbouwd.

Verder uitbouwen
Markant Uden speelt een belangrijke rol in de Udense samenleving en haar economische klimaat. Iets waar Wouda zich zeer bewust van is. Wouda: "Dat er nu meer bezoekers komen betekent niet dat we klaar zijn. We blijven er samen met cultuurliefhebbers aan werken om dit mooie resultaat verder uit te bouwen." Markant Uden is voor het nieuwe seizoen in gesprek met verschillende producenten van vooraanstaande producties. Hiermee wil het theater nog meer mensen raken. Daarnaast is een concertprogramma in ontwikkeling, waardoor ook de evenementenzaal vaker voor muziekliefhebbers ingericht kan worden."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant