De mannen in de Tap Factory halen allerlei capriolen uit (foto: Philippe Fretault)
De mannen in de Tap Factory halen allerlei capriolen uit (foto: Philippe Fretault)
WIN

Win kaarten voor theaterhit Tap Factory

Kunst en cultuur 485 keer gelezen

UDEN | Na uitverkochte tournees door Europa, Azië en Zuid-Amerika komt de internationale theaterhit Tap Factory nu naar Nederland. Tapdans, percussie, acrobatiek en hiphop: het komt op vrijdag 6 april in Markant Uden allemaal voorbij in deze spectaculaire show.

Tap Factory laat zich het beste vergelijken als een mix van Stomp, The Blue Man Group en Tap Dogs. Ongeëvenaarde ritmes, stoere dans, stomende percussie en razendsnel voetenwerk vormen de belangrijkste ingrediënten van deze internationale productie. De stoere en acrobatische dansers vertonen in een visueel overdonderend, industrieel decor hun dynamische en bruisende kunsten. Hun voeten leiden een eigen leven, terwijl de slagwerkers hartstochtelijk zorgen voor een stampende begeleiding. Het resultaat is een dansspektakel van wereldklasse met een groot aantal dance battles en indrukwekkende acrobatiek-acts.

Het verhaal op de fabrieksvloer
De theaterzaal wordt speciaal omgebouwd tot een fabrieksvloer. Aan het roer van deze verbouwing en de show staat choreograaf Vincent Pausanias. Geïnspireerd door de film 'The Modern Times', met Charlie Chaplin in de hoofdrol, wil Vincent een show neerzetten die magie en ritme op het hoogst technische niveau kan laten zien. De show vertelt het verhaal van een medewerker die nieuw is in de fabriek. Je ziet het ontstaan van verschillende relaties tussen hem en zijn collega's. Met verschillende types en karakters zorgt dit voor een energiek geheel. Pausanias: "De nieuweling is een geweldige tapdanser en acrobaat, de reparateur is een circusartiest, de voorman zorgt voor een lekker ritme en zo zijn er meer verschillende karakters. De veger is de enige die daadwerkelijk praat, maar dit is in een inheems Afrikaanse taal. Niemand in de zaal of op het podium kan dit verstaan, wat zorgt voor een komisch tintje."

Entertainment
Voor Vincent is het vooral belangrijk dat iedereen het theater verlaat met een brede glimlach op zijn gezicht en dat het ritme klopt in hun lichaam. ''Tap Factory is gecreëerd voor pure entertainment. Muziek en comedy zijn talen die iedereen spreekt. We toeren al vier jaar lang de hele wereld over en het publiek, variërend van 4 tot 90 jaar oud, reageert altijd geweldig. In de show variëren de scenes die vol energie zitten met poëtische scenes die geleid worden door wereldse instrumenten. Dit zorgt voor verschillende hoogtepunten in de show."

Winnen
Tap Factory is op vrijdag 6 april om 20:15 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Udens Weekblad mag 2x2 kaarten weggeven voor deze show. Mail je naam, adres en telefoonnummer naar redactie@udensweekblad.nl. Winnaars krijgen dinsdag 3 april persoonlijk bericht.

Informatie
Niet gewonnen? Tickets kosten 36,50 euro (exclusief 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant