De kick-off van de Udense Mega Kermis werd feestelijk geopend
De kick-off van de Udense Mega Kermis werd feestelijk geopend

Udense Mega Kermis weer gevuld met nieuwe attracties

Centrum 1.868 keer gelezen

UDEN | De Mega kermis Uden vindt dit jaar plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juli. Het is voor kermiscoördinator Pascal Donkers ieder jaar een uitdaging om topattracties naar de kermis te halen. Dat is dit jaar wederom gelukt. Er zijn dit jaar 85 attracties, waarvan 20 nieuwkomers.

Een van de nieuwkomers is de 'View Tower'. "Bezoekers gaan in een panoramatoren 80 meter omhoog", vertelt Donkers. "Het is een rustige, futuristische gondel van glas, die de hoogte in gaat en rustig ronddraait. Boven staat hij enkele minuten stil, waar je dus kunt genieten van het uitzicht. De attractie is geschikt voor iedereen en goed toegankelijk voor kinderwagens en mensen in een rolstoel."

Ook op de Encounter is hij trots. "Dit is een soort theater, die op de Markt komt te staan. Het is eigenlijk nog een onbekende attractie. Mensen worden naar binnen gehaald, nemen plaats en daar gaat dan een experiment plaatsvinden. Het is een beetje Walt Disney en 'Efteling-achtig'. Uniek dat deze in Uden staat."


"Maar behalve deze attracties is onze MegaKermisUden natuurlijk een echte familiekermis", vertelt wethouder Gijs van Heeswijk. "Met een programma voor jong tot oud en met volop vermaak voor iedereen. De gevarieerde looproute, het verzorgd uiterlijk van onze kermis en afwisseling met terrassen, maakt de sfeer bijzonder gezellig. En na een bezoek aan de kermis kunnen onze gasten hun dag uitbreiden met een bezoek aan het winkelcentrum, een lekker hapje eten of uitpuffen op één van de vele terrassen. Ook de Udense horeca organiseert veel rondom de kermis."

Mega Kermis Uden start op vrijdag 13 juli om 16.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant