Johan Derksen (foto: Kim Balster)
Johan Derksen (foto: Kim Balster)

Johan Derksen keeps the blues alive op 7 april in Markant Uden

Kunst en cultuur 1.176 keer gelezen

UDEN | Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop komt de tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Op zaterdag 7 april nemen Derksen en de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten het publiek in Markant Uden mee terug in de tijd.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt het publiek mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall's Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin' Wolf, Buddy Guy en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin' Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

Promotor van de blues
Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag. De voorstelling begint om 20:15 uur. Tickets kosten 25 euro (exclusief 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant