10 april staat in bibliotheek Uden in het teken van media en lezen
10 april staat in bibliotheek Uden in het teken van media en lezen

Workshops tijdens Media Ukkie Dagen in bibliotheek Uden

Kunst en cultuur 475 keer gelezen

UDEN | Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren en daarnaast stimuleren om boekjes te lezen? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook 'Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?'.

Dinsdag 10 april staat helemaal in het teken van media. Van 19.00 tot 20.30 uur is er een interactieve ouderavond voor ouders van kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Hoe kun je als ouder je kind op het gebied van lezen en mediagebruik, een goede start meegeven? Deelnemers ontvangen een gratis MediaGroeiBoekje: een dagboekje waarin ouders de ontwikkeling van hun kleintje kunnen volgen en van alles kunnen lezen en verzamelen rondom taal- en mediagebruik van jonge kinderen.

Van 15.30 tot 16.30 uur is er een Bee-bot workshop programmeren voor kinderen tussen 3 en 5 jaar. Spelen en leren tegelijk, dat kan met Bee-bot. Je programmeert deze vrolijke bij en hij gaat waar jij wilt. Spelen met Bee-bot is goed voor ruimtelijk inzicht, logisch denken, samenwerken en probleem oplossen.

Van 15.30 tot 16.30 uur wordt ook een Scratch junior workshop programmeren gegeven voor kinderen tussen 4 en 6 jaar. Met Scratch junior maak je je eigen interactieve spelletje of verhaal. Dit doe je eenvoudig door blokjes aan elkaar te klikken. Spelen met Scratch junior stimuleert logisch denken, oplossingen zoeken en creativiteit. Heb je zelf een tablet? Neem die dan mee. De toegang is gratis. Aanmelden kan via jeugdu@nobb.nl of in de bibliotheek. Kinderen moeten bij de workshops begeleid worden door een volwassene.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant