Erpse vreugde bij een treffer. De Natris denkt er het zijne van Foto's Peter Kuijpers
+audio

Kopsterk Erp beter dan Margriet, Luuk van der Steen heerst op Den Uil

Voetbal 1.001 keer gelezen

ERP – Voetbalclub Erp won met 4-2 van het bezoekende Margriet. De overwinning kwam de Erpenaren meer dan toe, daarover heerst consensus op Sportpark Den Uil. Bij Margriet stond Danny de Natris weer op doel waar naar verluidt Dennis van Ballegooij zijn tas heeft ingeleverd. Margriet opende via Rick van Rodijnen, maar Luuk van der Steen, Toon Barten en Ruud Delissen bogen de score om naar een 3-1 ruststand. Van der Steen en Joey Schuurmans bepaalden de 4-2 eindstand. Bij Margriet viel Teun van Grunsven na rust uit met een enkelblessure

Erp begon in het duel met Margriet zonder Marcel Claasse die geschorst was. Voor de rest was het team op vaste doelman Kevin van de Laar na redelijk compleet. Van de Laar, zich voortbewegend op krukken, zal deze competitie met een ingescheurde kruisband niet meer aan spelen toekomen. Erp nam het voortouw in dit degradatieduel en was vaak te vinden in de Osse zestien die veel moeite hadden met de lange en fysieksterke Erpse aanval. Het team van Cornelissen was een paar maal dicht bij een treffer. Koen van Deurzen miste aan de tweede paal op een haar na. Typerend was het dat juist in die omschakeling de gasten 0-1 wisten te maken. Rick van Rodijnen ontsnapte aan zijn Erpse verdedigers, die een fractie te laat kwamen, na een snelle omschakeling: 0-1.

Luuk van der Steen maakt 1-1 voor Erp uit een hoekschop

Natris
Erp schrok er amper van het was bovendien sterker en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 22e minuut viel het meer dan verdiende doelpunt. Uit een hoekschop van Ruud Delisse kopte de boomlange Ruud van der Steen snoeihard binnen: 1-1. Twee minuten later was er de voorsprong. Toon Barten maakte uit een scrimmage het enige niet gekopte doelpunt van de Erpenaren bleek later. Erp werd zienderogen sterker en De Natris moest een paar maal handelend optreden. De ruststand werd bepaald door Delissen die een voorzet van Willem den Dekker achter een kansloze De Natris kopte. Het mooist doelpunt van Delissen, een verlengde kopbal, werd wegens de vlag van de Osse grensrechter geannuleerd.

Luuk van der Steen
Na rust viel al snel de jeugdige verdediger Teun van Grunsven uit met naar het zich laat aanzien een vervelende enkelblessure. Van Grunsven: "Ik kreeg er een trap op en zwikte hem naar binnen om. Het voelt niet goed aan." wist de Osse verdediger te melden na afloop. Bij Erp kwam Olger Smits voor Bob Verhagen en Voor van Grunsven kwam Kay van den Haterd. Erp kreeg veel kansen omdat Strik na het uitvallen van Van Grunsven al snel een-op-een ging spelen. Dit bracht vooralsnog geen treffers, maar zeker wel hachelijke momenten voor het Osse doel. Al snel bleek dat scoren voor Erp soms wel een probleem is. De kansen waren er in overvloed. Toch werd het 4-1 door een kopbal van Van der Steen die wel een hele sterke middag kende. Margriet deed nog wat terug middels een overigens fraai genomen vrije trap van Joey Schuurmans. Helpen deed het niet en won Erp dik verdiend. De club heeft zich weer wat adem verschaft en voor Margriet melden zich donkere wolken boven de Amstelhoef.

Erp: Rens van de Akker, Lars van Asseldonk, Roel Schouten, Jasper van Goor, Roy Verhagen, Toon Barten, Koen van Deurzen, Willem den Dekker, Luuk van der Steen (85. Max de Jong), Ruud Delissen (70. Justin Damen), Bob Verhagen (51. Olger Smits).

Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Teun van Grunsven (51. Kay van den Haterd), Roy Govers, Arne Dekkers (73. Mounir Al Mansouri), Rob Ooms, Rick van Rodijnen, Ramon Verbiesen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen, Morris Landman.