Beeld uit heenwedstrijd Essche Boys - Keldonk. Keldonk pakte vandaag drie belangrijke punten
Beeld uit heenwedstrijd Essche Boys - Keldonk. Keldonk pakte vandaag drie belangrijke punten

4G: Dusty van Wanrooy scoort twee keer waardoor Keldonk wederom wint: 3-2

Voetbal 1.412 keer gelezen

KELDONK| RKVV Keldonk verrast zelfs de eigen getrouwen de laatste weken op een ongekende manier. Velen had al berust in een afgang naar de vijfde klasse maar het team heeft zich inmiddels op geweldige wijze opgericht. Zondagmiddag werd met 3-2 van Essche Boys gewonnen en dat betekende de derde zege op rij. De laatste plaats is inmiddels allang verlaten, zelfs rechtstreekse handhaving is ineens geen utopische gedachte meer.

Essche Boys is eigenlijk al het gehele seizoen de directe concurrent onderin. De uitwedstrijd werd een paar maanden terug gestaakt bij een 1-0 stand, binnenkort wordt er uitgespeeld met nog 40 minuten op de klok. Keldonk-trainer Peter van den Heuvel: "Ook vandaag waren ze weer constant bezig met het vragen om kaarten. Echt heel irritant maar je hebt ermee te maken. Zij vinden dit kennelijk normaal." Keldonk speelde een erg sterke eerste helft en miste al meteen twee dikke kansen. Toch kwam men op voorsprong toen Bouarfa Yahiahoui een vrije trap nam die de Essche doelman van zijn borst liet afketsen. De rebound werd een prooi voor de attente spits Dusty van Wanrooy: 1-0. Daarna sloegen de gasten terug: 1-1. Er werd namelijk gefloten voor een strafschop omdat Mark van de Linden een bal tegen zijn elleboog kreeg. Keldonk leek daardoor onnodig met een gelijke stand te moeten gaan rusten maar een schitterende actie van Yahiaoui betekende 2-1. De Helmonder draaide prima weg en werkte kwalitatief beheerst af. Van den Heuvel: "Dan zie je zijn kwaliteiten. Je moet hem gewoon aanspelen met een man in de rug."

Winnende
In de rust maakte de trainer zijn spelers een compliment. "Ze speelden gewoon sterk. Ik zei eerlijk dat ik heel tevreden was en wist niet hoe ze daarop reageerden. Na de pauze kwam Esch weer op 2-2, ik voelde de bui hangen." Na een voorzet stonden er ineens drie spelers vogelvrij voor doelman Jeppe Kerkhof. Keldonk bleef echter knokken en kreeg de beloning tien minuten voor tijd. Dusty van Wanrooy was de man die De Koulberg liet jubelen door een bal goed mee te nemen en vervolgens sterk en beheerst af te ronden: 3-2. Echt een prima goal. Keldonk leeft nog en gaat voor handhaving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant