Emplina maakte beiden doelpunten voor rust.
Emplina maakte beiden doelpunten voor rust. Foto's Eric Elbers

Rhode pakt drie punten bij Volharding, Heeswijk en EVVC ieder een puntje

Voetbal 1.237 keer gelezen

Rhode had een goed weekend. Zelf won het met veel strijd en zweet bij Volharding, in Heeswijk zag het EVVC niet verder komen dan een gelijkspel. Venhorst blijft het moeilijk hebben in uitwedstrijden. Vanmiddag in Empel werd het regelmatige nederlaag. Erp won ook maar zie het verslag elders en SSS'18 – Prinses Irene was de zaterdagwedstrijd.

Het duel Emplina – Venhorst kende nog een vreemd incidentje vooraf. Het gras-hoofdveld lag er prima bij, maar Emplina wilde liever naar het kunstgras. Trainer Joost Jansen van Venhorst: "Scheidsrechter Hodzelmans ging daar in mee. Waarom weet ik niet het leek er op om Emplina een plezier te doen. We hebben overigens daardoor niet verloren. Dat kwam omdat Emplina beter was dan wij vanmiddag. Emplina kwam in de 25e minuut op voorsprong door uit de rebound te scoren. Vijf minuten voor rust werd het 2-0 na een slimme ingooi die indirect het gevolg was van de voorzet waaruit werd gescoord. Na rust kregen we een kans, maar die werd niet benut. " Venhorst speelt donderdag de inhaalwedstrijd thuis tegen TGG.

Heeswijk – EVVC 1-1
Met op de achtergrond de geluiden van Paaspop die goed doordrongen tot op Balledonk speelde Heeswijk en EVVC hun wedstrijd. In het eerste half uur van de wedstrijd was het betere van het spel voor EVVC, maar had Heeswijk de beste kansen. Arjen Haast verraste doelman  Frank vd Boogaard bijna met een poging vanaf de middenlijn en Wouter van Dijke zag zijn inzet na een rush over rechts voorlangs het doel gaan. Acht minuten voor de pauze kwamen de Vinkelaren toch op 0-1, toen Gerwin vd Boom profiteerde van matig verdedigen en ontsnapte over links. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd vervolgens door Rob van Dijk via de onderkant van de lat binnen geschoten. Na de thee werd het meer en meer een derby waarin strijd de boventoon voerde. Tien minuten voor tijd had trainer Marc vd Ven al zijn aanvallende wissels verbruikt en restte niets anders dan aanvoerder Sten vd Berg mee naar het front te sturen. In eerste instantie werd een kopbal van de captain nog gekeerd, maar vlak voor het einde was een geplaatste schuiver via de binnenkant van de paal keeper Van den Boogaard te machtig. Met de eindstand van 1-1 riep Heeswijk zich uit als de morele winnaar van de derby.

Stephan Hesemans trainer EVVC die een andere mening heeft over het gespeelde duel van vanmiddag: "Eerste helft voerde we voetballend de boventoon zonder echt veel kansen te creëren.  De 0-1 was wel een goede afspiegeling van de verhoudingen in t veld. In de tweede koppen we tegen de paal. Missen we een 100 % kans en wordt de keeper van een rode kaart gespaard nadat hij 20 mtr buiten de zestien meter een doorgebroken speler met een te laat ingezette sliding neerhaalt. Kortom we hadden zelf de 0-2 moeten maken en de wedstrijd daarmee op slot moeten gooien. Van onze kan weer een goede wedstrijd waarbij onszelf beter hadden moeten belonen."

Volharding – Rhode
2H Volharding laat koploper ontsnappen
Het geplaagde Volharding was zondagmiddag wellicht de morele winnaar in de ontmoeting met koploper Rhode. Op sportpark Soetendaal was de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen dicht bij een stunt, maar het verloor schlemielig. Bijna een uur leidden de Bekenaren maar in de slotfase kwam Rhode verrassend terug. Rond het half uur drukte aanvaller Rick Tissen een stempel op het duel. Hij stond aan de basis van de Vierlingsbeekse openingstreffer toen een Rhode-verdediger zijn voorzet in het eigen doel werkte. Even later verdubbelde Tissen de voorsprong zelf naar 2-0.
Kort voor rust (38e) keerde de spanning terug toen de koploper via Martijn van Boerdonk tegen scoorde (2-1). In de tweede helft hield Volharding zonder al te veel problemen stand. Pas toen Rhode in de slotfase va banque speelde kantelde de wedstrijd volledig. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwamen de bezoekers door Mark Krüsemann op 2-2. Daarmee was het leed voor Volharding niet geleden. In de tweede minuut van de extra tijd was het Koen van der Zanden die er 2-3 van maakte en Rhode op titelkoers hield. Volharding kan de promotieaspiraties (voorlopig) in de ijskast zetten. De achterstand op de vierde plaats (de plek die recht geeft op het spelen van promotieduels) bedraagt na zondag vijf punten.