Afbeelding

ELX Pro: proteïnewater uit Uden

Zakelijk 1.307 keer gelezen

Het is een primeur op de markt: ELX Pro. De sportdrank van het Udense ELX Drinks (opgericht in juni 2016) is een herstellende en dorstlessende proteïnedrink en dat is uniek. Het bedrijf van Tjerk Potma en zijn twee compagnons verovert in ijltempo sportend Nederland.

"ELX Pro is een combinatie van de bekende proteïneshake en een dorstlesser", verklaart Tjerk. "Noem ons product maar proteïnewater. Na intensief sporten vul je er je vochttekort mee aan en dankzij de proteïnen werk je direct aan spierherstel en -opbouw. Bovendien is onze drank ook nog eens heerlijk verfrissend."

Beste product
Aan het roer van ELX Drinks staan Tjerk (de commerciële man, of, naar eigen zeggen: 'de talks'), Esther Keepe (aroma-ontwikkelaar, ofwel 'de looks') en Matty Smits (productontwikkelaar, ofwel 'de brains'). Zij hebben de lat vanaf het begin extreem hoog gelegd. "We werken bijvoorbeeld met de snelst werkende wei-proteïnen die er zijn. Die zijn erg kostbaar, mede daardoor willen de grote jongens in de markt er niet aan. Maar onze visie is: het allerbeste product maken. En dat doen we."

NOC*NSF
Niet voor niets werken toonaangevende sportinstituten met de proteïnewaters uit Uden. Zo'n honderd sportlocaties in Nederland bieden ELX Pro al aan. Tjerk noemt als meest aansprekende voorbeeld Papendal, het trainingscentrum van NOC*NSF. "We moesten langs een heel leger voedingsadviseurs. Voor hen telt maar één ding: het beste voor hun sporters."

Grootse doelen
Hoewel ELX Drinks pas sinds januari 2017 in de markt is, zijn de doelen groots. "We willen graag verder groeien, zowel in fysieke verkooppunten als online. Met onze ELX Pro 15-drank in fles en de ELX Pro 20 in poedervorm in sachets richten we ons nu nog vooral op fanatieke sporters. Binnenkort introduceren we de ELX Pro 5: een gezonde dorstlesser voor iedereen."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant