Afbeelding

LOUD juridisch advies & mediation: 'Toeval is geen goede strategie'

Zakelijk 1.308 keer gelezen

Goed advies kost geld en tijd. Dat geldt dus ook voor het advies van een jurist. Maar Sanne de Kleijne benadert het juist andersom: tijdig advies inwinnen van een jurist bespáárt je tijd en geld. Met haar bedrijf, LOUD juridisch advies & mediation, staat ze ondernemers met raad en daad terzijde.

LOUD staat voor luid en duidelijk. Want dat is het advies dat Sanne haar klanten geeft: concreet, toepasbaar en helder verwoord. "Ik geef advies waar een ondernemer écht iets mee kan. Bij veel juridische zaken gaat dat verder dan gelijk hebben of gelijk krijgen. Het gaat erom dat het advies past bij de ondernemer en dat de ondernemer keuzes maakt op basis van een volledig beeld, maar het kan ook gaan om geruststelling of gewoon werk uit handen nemen."

Honderd keer goed
LOUD werkt veelal voor MKB-ondernemers. Sanne: "Bij ondernemers spelen er vaak meerdere juridische zaken. Denk aan incassoproblemen, aansprakelijkheidskwesties, arbeidsconflicten, CAO-vraagstukken, opstellen van contracten enzovoorts. Het is belangrijk dat alle juridische zaken in orde zijn. Want iets kan toevallig honderd keer goed gaan – die ene keer dat het fout gaat, moet het goed geregeld zijn."

Juridische check
Volgens Sanne is het raadzaam om bij belangrijke beslissingen een juridische check te laten doen, bijvoorbeeld als je als ondernemer een overeenkomst sluit met een leverancier. "In zo'n geval bespreken we mogelijke risico's. Wat als het tóch fout gaat? Als ondernemer krijg je namelijk niet de bescherming die consumenten krijgen. Slecht contract getekend? Dan moet je zelf op de blaren zitten. Tijdig goed advies inwinnen kan dat voorkomen."

Korter, prettiger en goedkoper
Naast juridisch advies is Sanne ook mediator. "We kennen de mediator van de echtscheidingen, maar ook bij arbeidsconflicten werkt bemiddeling vaak goed. In mijn gesprekken zet ik bewust een paar stappen terug. Wat zit er achter het conflict? Waar komt de boosheid, frustratie of vertrouwensbreuk vandaan? Vervolgens zoeken we naar een oplossing. Vaak is mediation een veel kortere, prettiger én goedkopere weg dan de juridische route die bij de rechter eindigt. Meestal is een conflict zelfs in twee, drie gesprekken helemaal opgelost en kunnen alle partijen weer vooruit kijken"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant