Tennisclub Volkel start met 'Start to Tennis'
Tennisclub Volkel start met 'Start to Tennis' Foto: Peter Kuijpers

Tennisclub Volkel start met 'Start to Tennis'

Sport 894 keer gelezen

VOLKEL | Tennissen is leuk als je dat in een groepje kunt doen. Daarom moeten beginners een drempel over voor ze zich aanmelden bij een club. Noud Nooijen van Tennisclub Volkel realiseert zich dat: "Je hoort zo vaak om je heen dat er belangstellenden zijn die het wel eens willen proberen. Maar ja: ze weten niet met wie ze moeten tennissen, en ze zijn bang dat ze geen aansluiting krijgen bij een club. Daar wilde ik iets mee doen."

De naam Noud Nooijen doet misschien bij atletiekliefhebbers wel een belletje rinkelen. Nooijen was jarenlang actief trainer bij De Keien en startte daar een initiatief op wat later uitgroeide tot het door de atletiekbond nationaal ontketende 'Start to run'. Nooijen: "Er waren zoveel mensen die weleens ging hardlopen maar nooit in clubverband. Mijn initiatief om mensen naar de club te halen door ze zowel fysieke als theoretische begeleiding aan te bieden leverde De Keien vele leden op. De bond ging dit initiatief later 'Start to run' noemen."

Het werd een nationaal succes. Op een soortgelijke manier wil Nooijen mensen nu warm maken om te gaan tennissen. "Het is niet dat we in Volkel te weinig leden hebben maar nieuwe aanwas is altijd welkom. En ik denk dat er velen zijn die eigenlijk best willen uitzoeken of ze een balletje slaan leuk vinden maar dat ze niet gelijk willen starten met les nemen of dat ze misschien geen mensen van gelijk niveau om zich heen denken te hebben."

Nooijen heeft nu geregeld dat er vanaf woensdag 11 april (19.00 uur) twee maanden aan één stuk iedere woensdag kan worden getennist bij TC Volkel door mensen die nog geen lid zijn. "Dan kunnen ze onder begeleiding van een ervaren tennisser alvast wat slaan. Het is geen les, het is gewoon uitzoeken of het leuk is om te tennissen. De regels worden dan uitgelegd en alle vragen zijn welkom. Er bestaat dan ook de kans om sociaal gezien aansluiting te vinden bij anderen die ook voor het eerst een kijkje komen nemen. Vindt men het leuk, dan kan men overwegen eens les te nemen en/of lid te worden. Meedoen aan 'Start to tennis' verplicht echter tot niets." Om te weten hoeveel banen er vrijgehouden moeten worden is het wel prettig als belangstellenden zich van tevoren melden bij Noud Nooijen. Dit kan door een mail te sturen naar: training@tcvolkel.nl of telefonisch: 06 83 77 33 02.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant