Michiel Merks nog geen groen licht over zijn blijven of weggaan
Michiel Merks nog geen groen licht over zijn blijven of weggaan Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo naar HBS in Den Haag, komt er nog vervanging voor Mols?

Voetbal 697 keer gelezen

VEGHEL – Onlangs trok het duel HBS – Quick (of andersom) ruim 2500 toeschouwers. De twee voordeurdelers plegen die wedstrijden op zaterdagavond te spelen. Een equivalent van IJsselmeervogels – Spakenburg of Volharding – SSS'18 in het wat lagere segment. Dit soort paringen verhullen een beetje het afnemende toeschouwersaantal bij amateurvoetbalwedstrijden. De wedstrijd zondag op Sportpark Craeyenhout zal dit aantal niet halen. Het maakt de ontmoeting er niet minder om.

Door: Peter Kuijpers  

Het wordt voor fotograven ook steeds moeilijker een sfeervol plaatje te krijgen van een wedstrijd met een handjevol toeschouwers. Toch vaak de  uitdrukkelijke wens van de diverse redacties. Foto's van voetballers met koeien of fietsenstallingen op de achtergrond zijn niet echt uitnodigend. Vroeger werd je bij je geboorte ingeschreven bij de plaatselijke voetbalclub of Harmonie wellicht dat beiden ook mogelijk was. Die tijden zijn voorbij. Collega's hebben het wel eens om te gaan voetballen op zaterdag, maar dat daar de tribunes nog uitpuilen daarover hebben we andere cijfers gezien. Bovendien moeten clubs als Blauw Geel'38, UDI'19 en Gemert met een uitpuilende jeugdafdeling  het maar eens zien te klaren om al die wedstrijden in één zaterdag te proppen.

Westlandia
Blauw Geel'38 is eigenlijk alleen nog bezig voor periode-3, maar de nederlaag zaterdag thuis tegen Westlandia gooide daar weer de klad in. Het is een vraagstuk voor voetbal analytici hoe de Veghelaren zulk afwisselende prestaties leveren. Feit is wel dat Westlandia de pijnpunten in het Veghelse keurkorps schrijnend bloot legde. Vooral de snelheid in de laatste linie speelt de ploeg nogal eens op. Dat is geen ramp omdat de doelstelling nu eenmaal handhaven is en dat lijkt op een haar na gevild. Veertig punten moet voldoende zijn om op 27 mei de tassen richting de zolder te slingeren. Het zou wel een erg zwartgallige gedachte zijn dat er in de nog resterende acht wedstrijden geen puntje meer gescoord zou worden.


Tressor Shema (Foto Peter Kuijpers)

Reservebank
Blauw Geel'38 reist zondag naar Den Haag met een nagenoeg volledige groep. Aanvoerder Mark Dobbelsteen gaat goed, maar zal zondag vermoedelijk nog niet spelen. Open vraag die nog heerst is komt er nog een vervanging voor Mols en wat doen Tressor Shema, Gerke van den Akker en keeper Michiel Merks. Laatste wil graag hogerop, maar heeft de 'pech' dat er op een team maar een keeper nodig is. Gemert is/was een optie, maar de lange Boekelaar heeft geen zin om nog een jaar op de reservebank plaats te nemen. JO 19 keeper Sebastiaan de Schouwer is een jeugdig talent, maar als Brahim Zaari, die naar verluidt zijn laatste jaar ingaat als doelman, werkelijk iets zou overkomen zou je verwachten dat er dan een respectabele vervanging klaar zou moeten staan. Feitjes waarover nog geen duidelijkheid is bij de club al zal Blauw Geel'38 in het geval Merks de boot nog even afhouden voor daar zekerheid over bestaat. Zondag eerst maar eens naar Den Haag waar HBS nog lang niet veilig is en vol op de ketel zal gaan om de punten binnen te halen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Craeyenhout.

Deze week in verband met inhaalvoetbal geen gesprek met Niels van Casteren.

Programma Derde Divisie zondag:
OJC Rosmalen-Quick
Be Quick 1887-Hercules
HBS-Blauw Geel´38/Jumbo
UNA-De Meern
ADO´20-Jong De Graafschap
Dongen-Quick´20
OFC-EVV
JVC Cuijk-Jong Vitesse
Westlandia-HSC´21

Stand Derde Divsie Zondag:
1.Jong Vitesse 26-55
2.UNA 26-53
3.JVC Cuijk 26-49
4.Quick 26-49
5.ADO'20 26-43
6.Dongen 26-41
7.OFC 26-40
8.Blauw Geel'38/Jumbo 26-40
9.Westlandia 26-36
10.OJC Rosmalen 26-35
11.Hercules 26-33
12.HSC'21 26-32
13.EVV 26-30
14.HBS 26-27
15.Jong De Graafschap 26-25
16.Be Quick 1887 26-23
17.Quick'20 26-23
18.De Meern 26-23

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant