Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Jumbo Volkel: 'Wij als team willen het welkom gevoel creëren in onze winkel'

Zakelijk 3.201 keer gelezen

UDEN | Een nieuw gezicht bij Jumbo Volkel Schakelplein: Stefan van Dijk is daar sinds begin februari filiaalmanager. Met zijn team streeft hij ernaar om klanten een zo groot mogelijk welkom gevoel te geven.

Er zijn veel wisselingen geweest het afgelopen jaar, maar er zijn nog altijd veel bekende en vaste gezichten die al jaren in de winkel werken. Tegelijkertijd zijn er ook veel nieuwe talenten, zoals Stefan ze noemt. "Vijf mensen volgen momenteel een opleiding binnen Jumbo. Dit zijn afdelingsverantwoordelijken en afdelingschefs." Stefan zelf is 14 jaar werkzaam binnen Jumbo. Hij begon als vakkenvuller, groeide door naar afdelingsverantwoordelijke en is nu dus filiaalmanager. "Ik heb veel ervaring opgedaan in diverse functies in diverse winkels. Vanaf dag één heb ik al het gevoel dat ik op mijn plek zit, waarbij we samen met het team aan het bouwen zijn. Ik ben hier meteen met open armen ontvangen. Volkel is een levendig dorp, waar allerlei dingen worden georganiseerd. Ik kom zelf ook uit een dorp dus qua cultuur ligt het Volkelse dorp me heel goed."

Service met een glimlach
Er wordt in de winkel veel aandacht besteed aan Jumbo's 7 Zekerheden. Deze bestaan uit Euro's goedkoper, Service met een glimlach, Voor al uw boodschappen, Vers is ook écht vers, Vlot winkelen, Niet tevreden? Geld terug en Uw wensen. "De 7 zekerheden zijn heel belangrijk. In onze winkel vind ik Service met een glimlach daarvan de belangrijkste: de gezelligheid, verbinding en praatje met de klant. Wij als team willen het welkom gevoel creëren in onze winkel. Elke collega op de winkelvloer is hier een belangrijke onderdeel van. Zij kennen de klant tenslotte het beste." Het lokale aspect vindt hij dan ook heel belangrijk. "Zeker omdat we daar het onderscheid in kunnen maken. Ik wil middenin de gemeenschap zitten en het gezicht worden van het dorp. Dat doe ik natuurlijk samen met mijn team, want dat kan ik niet alleen. Er staat een heel mooi en ambitieus team, dat graag de verantwoordelijkheid wil pakken en samen iets moois neer wil zetten." Daarnaast wil hij de samenwerking aangaan met organisaties, (sport)verenigingen en bedrijven, om elkaar te versterken. De lokale betrokkenheid wil hij realiseren door de klant echt te leren kennen en echt het gesprek aan te gaan met de klant. "We zijn ermee bezig om daar steeds meer op te sturen. Het personeel volgt trainingen om de 7 Zekerheden zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Graag willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken door collega's met een arbeidsbeperking de gelegenheid te bieden om een toegevoegde waarde voor de winkel te zijn."

Producthelden
Momenteel bekijkt de Volkelse Jumbo welke producten hun winkel nu echt uniek maken. Stefan: "We proberen ambacht zo veel mogelijk uit te stralen. We bereiden veel producten zelf, zoals onze verse, zelfgemaakte pizza's en vers gebakken appeltaart. Bij de groenteafdeling bieden we verse kant-en-klaar maaltijden aan. Ook bieden we versgeperste jus d'orange aan uit onze citruspers. Per afdeling hebben we dus een 'productheld' naar voren geschoven waarvan we zeggen: dat maakt ons uniek. Daarbij laten we onze kwaliteit en ambacht zien." De winkel speelt steeds meer in op seizoenen, feestdagen en thema's, zoals Max Verstappen en Koningsdag. "Die thema's laten we steeds meer nadrukkelijk aanwezig zijn in de winkel. Elke vrijdagmiddag doen we een actieve proeverij, om nog meer fun en beleving in de winkel te krijgen. Wij leren daarbij weer de klant wat meer kennen, en de klant ons." Klanten kunnen ook sparen voor een dagje uit. Richting de zomer komen er nog meer acties aan.

Extra elementen
Naast dit alles zijn er nog een aantal elementen waarbij het de klant zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. "We hebben de zelfscan, waarmee de klant zelf boodschappen kan scannen. Dat is een stukje gemak, zodat je alles meteen in je tas of krat kunt inladen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij de reguliere kassa je boodschappen afrekenen. Ook zitten we letterlijk en figuurlijk middenin het dorp. Onze winkel is centraal gelegen met een ruime parkeerplaats." De winkel heeft een Post NL-punt in de winkel waardoor de betrokkenheid met de gemeenschap versterkt wordt. "Ook hiermee vervullen we een belangrijke functie in het dorp."

Jumbo is altijd op zoek naar mensen die willen groeien binnen Jumbo en zich willen ontwikkelen. Stefan: "Ik vind het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan iemands ontwikkeling of groei binnen de organisatie. Ik zelf en de mensen in ons team zijn mooie voorbeelden van ontwikkeling en groei. Er liggen hierin nog vele mogelijkheden en kansen in de toekomst. Komt u ook snel de gezelligheid ervaren en proeven in onze winkel? Wij heten u van harte welkom bij onze trots: 'De gezelligste Jumbo van regio Volkel'. Wij doen er alles aan om ook u 'fan' te maken van onze winkel."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant